Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak het deeg uit de koeling, kneed even door tot het weer soepel is en rol dan uit tot een ronde plak, enkele cm’s groter dan de taart vorm.
Beboter de taartvorm en leg het deeg hierin, bekleed de randen van de vorm ook.
Rol het amandelspijs uit ter grootte van de taartvorm en leg het hierop. De spijs zorgt voor een droge bodem, het vocht van de appels en de saus dringt niet door het spijs heen.
Schil de appels, boor uit met een appelboor en snijd in vierkante blokjes van 1×1 cm. Leg deze in de taartvorm, op een bolvormige hoop.
Giet met een lepel de appareil over de appels, zorg ervoor dat alle appels bedropen worden.
Zet de vrom in de oven, controleer of het bakken niet te hard gaat. De appels worden donker, maar moeten niet te donker worden. Als dit het geval is, zet dan de oven wat lager, of zet de taart ietsje lager in de oven.
Laat ongeveer anderhalf uur bakken.
Na het bakken, laat de taart even afkoelen. Verwarm in een pannetje met dikke bodem de abrikozenjam met het water. Bestrijk dan de taart hiermee. Opdienen als de taart is afgekoeld.
Bretonse appeltaart Holtkamp
Bretonse appeltaart Holtkamp
Ingrediënten
fonceerdeeg
appareil
bodem
Geleren
Instructies
Fonceerdeeg
Appareil
Taart vormen
Tompoezen
Tompoezen
Ingrediënten
korstdeeg
invouwen in korstdeeg
bakkersroom
bakkersroom papje
fondant
Instructies
Meringue met rabarber, aardbeien,room en amandelen
Meringue met rabarber, aardbeien,room en amandelen
Ingrediënten
meringue
vulling
Instructies
Meringue
Vulling
Afwerking
Cassata
Cassata
Ingrediënten
Instructies
Petits pots de crème
Petits pots de crème
Ingrediënten
Instructies
Postelein stamppotje, venkel, gecarmeliseerde baco
Postelein stamppotje, venkel, gecarmeliseerde baco
Ingrediënten
Instructies
Quiche di porri
Quiche di porri
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Instructies
Deeg
Vulling
Af maken
Bonbon Koffie truffel
Bonbon Koffie truffel
Ingrediënten
Instructies
Bonbon Whiskey bol
Bonbon Whiskey bol
Ingrediënten
Instructies
Bonbon met walnotenvulling
Bonbon met walnotenvulling
Ingrediënten
Instructies