Minipizza

Gang Bijgerecht
Porties 24

Ingrediënten
  

  • 0,25 stuks Paprika, rood fijngehakt
  • 10 g Peterselie
  • 1 el Oregano
  • 50 g Salami fijngehakt
  • 30 g Belegen kaas geraspt
  • 30 g Tomatenpuree
  • 4 vel Bladerdeeg

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de paprika, peterselie, oregano, salami en kaas in een kom. Maak van de vellen bladerdeeg een groot vierkant vel en smeer de tomatenpuree erover uit. Laat aan 1 kant een rand van 2 cm vrij. Verdeel het paprikamengsel erover en rol het deeg op met de vulling naar binnen (eindig bij de vrijgelaten rand). Bestrijk de rand licht met water en plak hem vast. Snijd elke rol in 1 cm dikke rondjes, leg deze op de bakplaat en bak ze in 15 a 20 minuten goudbruin.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Kruidenkaasrol

Gang Bijgerecht
Porties 30

Ingrediënten
  

  • 500 g Roomkaas
  • 1 el Citroensap
  • 1 teentje Knoflook fijngeperst
  • 2 tl Tijm
  • 2 tl Dragon
  • 1 el Peterselie
  • 50 g Bieslook

Instructies
 

  • Doe de roomkaas in een grore kom en maak hem met een mixer zacht en romig. Roer het citroenssap en de knoflook erdoor. Meng in een aparte kom de tijm, dragon en peterselie. Bekleed een vorm van 20x30 xm met folie. Verdeel het bieslook over de bodem en schep het roomkaasmengsel erop. Verdeel het mengsel met een spatel voorzichtig in de vorm. Strooi tot slot het kruidenmengsel gelijkmatig over de bovenkant. Til de folie uit de vorm en leg het geheel op een werkblad. Maak een rol van de kaas. Dek de rol af en leg hem liefst een hele nacht in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Lamsbout met chocolade, anjovis en kappertjes

Gang Hoofdgerecht vlees
Porties 10

Ingrediënten
  

bout

  • 3 kg Lamsbout
  • 1 stuks Ui
  • 3 takje Rozemarijn
  • 3 blaadjes Lavendel
  • 3 takje Tijm
  • 30 g Chocolade

marinade

  • 1 glas Wijn. rood
  • 1 el Olijfolie
  • 30 g Kappertjes
  • 2 el Mosterd
  • 6 stuks Ansjovis
  • 5 takje Peterselie
  • 2 teentje Knoflook
  • 1 tl Peper

Instructies
 

  • Marineer de lamsbout liefst een nacht. Maak in de keukenmachine een marinade van wijn of sherry, olie, kappertjes, mosterd, ansjovis, peterselie, knoflook en peper. Maak met een scherp mes om 5-6 cm inkepingen van 1 cm diep in het vlees. Wrijf de marinade erin, leg het in de braadslede, dek af met folie en zet weg op een koele plaats. Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak in de braadslede een bergje van gehakte ui, met een takje rozemarijn en desgewenst de lavendel. Leg de lamsbout op de uien, die zo de basis voor de saus vormen. Strooi de rest van de rozemarijn en de tijm over het vlees. Zet het in de oven en braad het 20 minuten per 500 g als het van binnen roze mag zijn, anders 30 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat het 10-15 minuten op een warme plek staan, losjes afgedekt met alufolie. Maak de saus door de uien en de aanbaksels van het vlees los te roeren. Verwijder de rozemarijn en voeg eventueel nog wat wijn toe. Roer dit tot een dikkige saus en voeg dan de chocolade toe. De saus zal hierdoor wat dikker worden en een diepe kleur en aroma krijgen. Zeef de saus voor het opdienen, of haar er de zwarte stukjes ui uit. Serveer met basmatierijst of nieuwe aardappelen en een salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Rood fruitsoep met hangop

Gang Nagerecht
Keuken Hollands
Porties 16

Ingrediënten
  

  • 2 l Yoghurt
  • 4 zakjes Vanillesuiker
  • 4 Snufjes Kaneel
  • 12 stuks Sinaasappel
  • 200 g Suiker
  • 4 stuks Vanillestokje
  • 4 snufje Piment
  • 2 stuks chilipeper
  • 1200 g Aardbeien
  • 1200 g Kersen
  • 400 g Bosbessen
  • 400 g Bramen

Instructies
 

  • Maak hangop van de yoghurt: hang de yoghurt in een vochtdoorlatende doek en laat enkele uren uithangen. Schraap de dik geworden yoghurt uit de doek en roer de vanillesuiker en kaneel erdoor.
  • Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en laat de suiker oplossen. Voeg het gespleten en geschraapte vanillestokje erbij, met de peper en laat 5 minuten trekken. Laat volledig afkoelen, zeef desgewenst.
  • Pureer de helft van de aardbeien en meng met het gekruide sinaasappelsap. Snijd de rest van de aardbeien in kwarten. Verdeel de kersen en de rest van het fruit over de diepe borden en giet het gekruide vruchtensap erover. Serveer met een lepel hangop.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Chocoladecakeje met smeltende chocolade

Gang Patisserie
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 150 g Boter zacht
  • 150 g Suiker
  • 4 stuks Eieren
  • 250 g Patentbloem
  • 2 tl Bakpoeder
  • 6 el Cacaopoeder
  • 70 g Chocolade
  • 125 g aardbeien

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de vormpjes in met olie of boter. Gebruik per cakaje twee papieren vormpjes voor de stevigheid. Klop met de mixer de boter en suiker tot een romig mengsel. Klop vervolgens de eieren erdoor tot een glad mengsel. Zeef de bloem en het cacao geleidelijk boven de beslag en roer het er egaal doorheen. Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag. Hou wat over voor de bovenlaag. Duw in elk vormpje een stukje pure chocolade en dek dit af met wat overgehouden beslag. Bak de cakejes in minuut of 12. Serveer zo warm mogelijk en geef er aarbeien bij om in de chocolade te dopen..
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Fruitsoep

Gang Nagerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 150 g Aardbeien
  • 150 g Frambozen
  • 100 g Bosbessen
  • 1,5 dl Sinaasappelsap
  • 100 g Bieten
  • 1 dl Bietensap
  • 1 stuks Citroensap
  • 4 blaadjes Basilicum
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 stuks Mango

Instructies
 

  • Leg de diepe borden een kwartier van tevoren in de vriezer. Neem van het fruit ongeveer 2/3de, ook van de mango, en centrifugeer tot een mooie saus in de sapcentrifuge. Meng de saus met het bietensap, de balsamicoazijn, sinaasappelsap en citroensap, Snijd de basilicumblaadjes tot dunne reepjes. Snijd de rode bieten in vierkante blokjes, ter grootte van een bosbes. Pak de diepe borden uit de vriezer en leg daarin een pollepel saus. Verdeel in de saus de vruchten en de rode bieten. Garneer met basilicum en eventueel nog wat ander rood fruit. Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Provencaals bereide groenten

Porties 4

Ingrediënten
  

  • 6 el Olijfolie
  • 1 stuks Venkel
  • 100 g Wortelen
  • 3 stuks Courgette mini's
  • 75 g Doperwten
  • 50 g Tuinbonen
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 stuks Tomaat
  • 10 blaadjes Basilicum

Instructies
 

  • Snijd de worteltjes, venkel en courgettes in ruitjes van 1 cm. Blancheer en ontvel de tomaten, ontdoe ze van de kern en hak ze grof. Verhit voor de groenten de helft van de olijfolie in een grote pan, doe de venkel erin en smoor hem afgedekt 5-6 minuten op laag vuur. Voeg de worteltjes, courgettes en enkele eetlepels water toe. Stoof de groenten nog 10 minuten, net gaar. Doe er de doperwtjes en tuinbonen bij en stoof nog 5 minuten. Hierna moeten er nog een paar eetlepels vocht over zijn. Voeg de resterende olie, knoflook, tomaten en zout en peper naar smaak toe en stoof nog ongeveer 2 minuten. Oer de basilicum door de groenten en houd warm tot aan serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Eitaartjes met viskuit

Gang Amuse
Porties 30

Ingrediënten
  

deeg

  • 250 g Bloem
  • 120 g Boter
  • 1 stuks Eieren

vulling

  • 4 stuks Eieren
  • 4 stuks Eidooier
  • 80 g Boter
  • 4 el Kaviaar, zwart

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvormpjes in met boter. Zeef de bloem boven een kom en wrijf de boer er met je vingertoppen door tot het geheel eruit ziet als broodkruim. Maak in het midden een kuiltje en doe daar het ei in. Meng alles met een mes tot het deeg zich gaat binden. Voeg wat ijskoud water toe als het deeg te droog is. Vorm een bal van het deeg, dek af met plastic folie en laat 30 min afkoelen in de koelkast.
  • Rol het deeg daarna uit tot een 2 mm dikke lap en steek er met een uitsteekring rondjes uit. Leg in elk muffinbakje een rondje en prik gaatjes in de bodem. Bak het vormpje in 6 tot 8 minuten goudbruin en laat afkoelen.
  • Klop de eieren en eidooiers los en smelt de boter op laag vuur. Voeg de eieren toe en blijf alles op laag vuur 6 tot 8 minuten kloppen tot het mengsel dik is. De eieren mogen niet stollen!
  • Haal de pan van het vuur en voeg zout en peper toe. Vul elk vormpje met met het eiermengsel en schep er vlak voor het serveren 1/2 tl viskuit op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bonbon kaneel

Gang Patisserie
Porties 24

Ingrediënten
  

  • 200 g Slagroom
  • 3 stuks Kaneelstokje
  • 1 snufje Zout
  • 100 g Chocolade puur. 53%
  • 400 g Chocolade, wit

Instructies
 

  • Breng de slagroom met de kaneelstokjes en het snufje zout tegen de kook aan. Laat het zachtjes 20 minuten intrekken. Haal dan van het vuur en verwijder de kaneelstokjes. Roer de chocolade beetje bij beetje door de warme slagroom tot het een homogene massa is. Verwarm het mengsel zo nodig even au bain marie. Laat tot kamertemperatuur afkoelen. Maak op vetvrij papier rondjes van witte chocolade. Vul een spuitzak met een spuitmond naar keuze met het mengsel en spuit vormen op de plakjes chocolade. Haal de bonbons door de getempereerde witte chocolade. Afwerken: meng het kaneelpoeder met de poedersuiker en strooi hiervan, met behulp van een klein zeefje, een beetje op iedere bonbon.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bonbon dragon zeezout

Gang Patisserie
Porties 24

Ingrediënten
  

  • 3 takje Dragon
  • 200 g Slagroom
  • 200 g Chocolade 53%
  • 100 g Chocolade. melk

Instructies
 

  • Snijd de dragon heel fijn. Breng de slagroom met het snufje zout aan de kook. Voeg de dragon toe en laat het geheel afgedekt op een kookplaatje 10 minuten broeien. Doe de pure en de melkchocolade in een kom. Giet de hete room over de chocolade en roer goed door tot het een homogene massa is. Verwarm het mengsel zo nodig nog even au bain marie. Laat het tot kamertemperatuur afkoelen. Maak op vetvrij papier rondjes pure chocolade met een koffielepel en laat ze afkoelen. Vul een spuitzak met een spuitmond naar keuze met het mengsel en spuit vormen op de plakjes chocolade. Haal de bonbons door de getempereerde pure chocolade. Afwerking: Versier de bonbon meteen na het doorhalen met 6 korrels zeezout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!