Sformatino mediterrano

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Buitenkant

  • 3 stuks Courgette
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 el Peterselie

Vulling

  • 240 g Ricotta
  • 2 el Parmesaanse kaas
  • 40 g Pecorino di Pienze

Bietensaus

  • 1 stuks Bieten
  • 2 el Groentebouillon
  • 3 el Yoghurt
  • 1 el Peterselie

Gefrituurde wortels

  • 3 stuks Wortelen
  • 1 el Zonnebloemolie

Instructies
 

Buitenkant

  • Snijd de courgette in dunne plakken. Gril ze in een grilpan. Marineer met de knoflook en peterselie en zet een half uur weg.

Vulling

  • Klop de ricotta met een vork romig. Voeg de overige ingredienten toe, meng en zet weg tot gebruik.

Gefrituurde wortels

  • Snijd de wortels in dunnen plakjes met een dunschiller of met de mandoline. Frituur in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout.

Bietensaus

  • Kook de biet en pureer. Haal door een zeef en meng goed met de overige ingredienten.

Afmaken

  • Beleg de bodem van de muffinvormpjes met vetvrij papier. Leg daarop de plakken courgette, laat ze iets overhangen. Lepel de vulling in de vormpjes en vouw de courgettes erover. Zet ze in een bakblik met een rand van ongeveer 5 cm en vul deze tot halverwege de vormpjes met kokend water. Dek af met een vel bakpapier en zet 25 minuten in een oven van 180 graden. Haal de vormpjes uit het water en keer ze voorzichtig om. Schep in het midden van elk bord een een lepel warme bietensaus. Zet de courgettemelanges voorzichtig in het midden van de saus en garneer met de gefrituurde wortel. Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Quiche di cipolla

Gang Bijgerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 375 g Zandtaartdeeg
  • 2 stuks Ui
  • 6 dl Melk
  • 1,5 dl Room
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • 1 stuks Eieren

Instructies
 

  • Maak het zandtaartdeeg volgens het recept.
  • Snijd de uien in ringen. Verwarm de olie en boter in de koekenpan en fruit de uiringen op een zacht vuurtje tot ze mooi gekleurd zijn. Leg ze op een bord, en zorg ervoor dat ze mooi rond blijven. Laat afkoelen tot kamer temperatuur. Meng de melk en room en de eieren door elkaar.
  • Rol het deeg tusseen twee met meel bestoven vellen vetvrij papier uit tot een cirkel. Haal het bovenste vel eraf en druk de taartvormpjes met de rand in het deeg. Snijd met een mesje 1 cm van de rand af een rondje deeg los. Keer om en druk het deeg voorzichtig in de vormpjes. Prik een paar keer met een vork in de bodem en verdeel de uiringen over de vormpjes. Giet het melk/room mengsel voorzichtig over de uiringen.
  • Bak de quiches 20 minuten bij 180ºC en serveer heet. Leg ze op een bord en garneer met bieslook.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Parfait

Gang Nagerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 200 g Suiker
  • 100 ml water
  • 10 stuks Eidooier
  • 2 stuks Eieren
  • 1000 ml Slagroom
  • 1 stuks Vanillestokje

Instructies
 

  • Maak een suikersiroop tot slappe bal stadium. (116 - 118 graden C). Het ei met de eierdooiers loskloppen. De suikersiroop in een dunne straal langzaam erdoor kloppen en alles vervolgens koud en dik kloppen. Voeg tijdens het kloppen de vanillezaadjes toe. De slagroom tot slappe pieken kloppen en door het ei-suikermengsel spatelen tot een homogeen mengsel ontstaat. Dan de massa in een vorm gieten en in de vriezer laten bevriezen. De parfaits zijn makkelijk te lossen door ze even met warmte te omhullen, water of een hete doek.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Roquefortcream met gerookte eendenborst

Gang Amuse
Porties 15

Ingrediënten
  

  • 100 g Roquefort
  • 3 dl Room
  • 1 el Honing
  • 1 stuks Eendenborst
  • 5 Stengel Bleekselderij

Instructies
 

  • Verwarm de roquefort zachtjes in de room tot hij gesmolten is. Zeef. Schep er de honing door en laat afkoelen. Giet in de sifon en zet minstens 3 uur in de koelkast. Snijd de eendenborst in dunne plakjes en de bleekselderij in dunne staafjes. Leg de bleekselderij op ijs om knapperig te laten worden. Spuit de cream op een amuselepel en leg er een staafje bleekselderij en de eendenborst op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Zomerse fruittaart

Gang Patisserie
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 200 g Volkoren biscuit
  • 4 el Amandelmeel
  • 175 g Boter
  • 2 el Appelstroop
  • 2 zakje Agar agar
  • 1 l Druivensap
  • 1 takje Munt
  • 100 g Bessen
  • 100 g aardbeien
  • 100 g Druiven, wit
  • 100 g bramen
  • 100 g Frambozen

Instructies
 

  • Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter op laag vuur, maar laat niet bruin worden. Meng de fijngemaakte biscuitjes met het amandelmeel en de appelstroop door de gesmolten roomboter. Bekleed een springvorm van 26 cm volledig met bakpapier. Druk het koekjesmengsel met een lepel stevig aan op de bodem en laat een kwartiertje in de koelkast rusten. Maak intussen het fruit schoon. Halveer de druiven en grote aardbeien. Verdeel het fruit over de taartbodem, met muntblaadjes ertussen. Klop in een steelpan het druivensap met de agar agar goed door elkaar. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Laat het mengsel een paar minuten afkoelen en schenk het voorzichtig over het fruit in de taart. Laat de taart ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Guacamole

Gang Bijgerecht
Keuken Spaans
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Avocado
  • 2 el Limoensap
  • 1 stuks Tomaat
  • 0,25 stuks Chili peper
  • 2 el Ui. Rood gesnipperd
  • 1,5 el Koriander
  • 1,5 el Zure room
  • 1 el Olijfolie
  • 0,5 tl Komijnpoeder
  • 1 snufje Cayennepeper

Instructies
 

  • Doe de avocado’s en het limoensap in een grote kom en prak ze door elkaar. Roer de tomaat, chilipeper, ui, koriander, zure room, olijfolie en komijn erdoor en breng op smaak met cayennepeper en zout en peper. Schep in een kommetje en bestrooi met cayennepeper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Kaaskoekjes parmezaans

Gang Patisserie
Porties 40

Ingrediënten
  

  • 140 g Bloem
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 130 g Boter
  • 30 g Parmesaanse kaas geraspt
  • 50 g Belegen kaas geraspt
  • 50 g Blauw kaas verkruimeld
  • 1 el Citroensap
  • 30 g Parmesaanse kaas geraspt. om te strooien

Instructies
 

  • Doe de bloem, het bakpoeder, kerriepoeder en de boter in een kom en wrijf door elkaar tot fijn kruim. Roer de kasssoorten en het citroensap erdoor en maak er een rol van met een diameter van ongeveer 4 cm. Leg de rol in plasticfolie een paar uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd plakjes van 5 mm en leg op een bakplaat. Bestrooi met wat parmezaanse kaas en bak ze in ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat op de bakplaat afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Gerookte zalm met komkommer

Gang Amuse
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 150 g Zalm. vers
  • 5 stuks Jeneverbessen
  • 1 stuks Komkommer
  • 1 stuks Citroen
  • 1 el Jasmijnthee
  • 1 takje Rozemarijn
  • 2 el Rijst. Witte
  • 2 el Sojasaus
  • 1 mespunt Wasabipasta
  • 1 el Sesamzaadjes
  • 1 el Olijfolie
  • Zout

Instructies
 

  • Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd in juliienne en meng met olijfolie en citroensap met wat zout. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en rook in thee, rozemarijn, jeneverbessen en rijst. Leg de blokjes zalm in een bakje en laat een paar minuten marineren in wasabi, opgelost in sojasaus. Haal de zalm uit de marinade en leg op de komkommer, op een lepel. Garneer met geroosterde sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Gerookte zalm met komkommer

Gang Amuse
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 150 g Zalm. Vers
  • 5 stuks Jeneverbessen
  • 1 stuks Komkommer
  • 1 stuks Citroen
  • 1 el Jasmijnthee
  • 1 takje Rozemarijn
  • 2 el Rijst. Witte
  • 2 el Sojasaus
  • 1 mespunt Wasabipasta
  • 1 el Sesamzaadjes
  • 1 el Olijfolie
  • Zout

Instructies
 

  • Schil de komkommer, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd in juliienne en meng met olijfolie en citroensap met wat zout. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en rook in thee, rozemarijn, jeneverbessen en rijst. Leg de blokjes zalm in een bakje en laat een paar minuten marineren in wasabi, opgelost in sojasaus. Haal de zalm uit de marinade en leg op de komkommer, op een lepel. Garneer met geroosterde sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Medallions van kreeft en avocado

Gang Amuse
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 750 g Kreeft
  • 10 stuks Kerstomaatjes
  • 1 stuks Avocado
  • 10 stuks Broichebrood
  • 50 g Lollo rosso sla
  • 10 takje Dille
  • 1 el Frambozenazijn
  • 1 el Olijfolie
  • 0,25 stuks Peperoncino

Instructies
 

  • Kook de kreeft in water van 95 graden 5 a 6 minuten. Haal uit de pan en laat afkoelen. Haal het vlees uit de kreeft en snijd in medallions. Leg apart. Snijd de tomaten kruislings in en leg ze even in kokend water. Ontvel. Snijd het vruchtvlees in vierkante blokjes. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in vierkante blokjes. Doe een scheutje olijfolie in een pannetje met een fijngehakte teentje knoflook, doe er de avocadoblokjes bij en breng op smaak met zout en de fijngehakte peperonincho. Doe er de tomaat bij en laat een paar minuten koken. Laat afkoelen en sprenkel er wat frambozenazijn over, met wat olie. Maak mooie rondjes van de brioche, rooster even op de grill of in de oven en verdeel er de avocadoblokjes over, met daarbovenop de rondjes kreeft. Garneer met de tomaatblokjes en de Lollo rossa sla met een takje dille.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!