Makreeltartaar met geitenkaas, komkommer, munt.

1 makreelbonbon pp
Gang Voorgerecht vis
Porties 6

Ingrediënten
  

Makreel

  • 1 stuks Makreel
  • 0,5 stuks Limoen
  • 0,25 stuks Granny smith

Geitenkaas gelei

  • 125 g Geitenkaas
  • 0,5 l Melk
  • 2,5 g Vegetal

Zwarte knoflook shots

  • 3 teentje Zwarte knoflook
  • 2 dl Groentebouillon
  • 2 g Agar agar
  • 1 l Zonnebloemolie IJskoud

Mierikswortelschuim

  • 2 dl Groentebouillon
  • 1 el Mierikswortel pasta
  • Lecitine

Komkommer muntsap

  • 1 stuk Komkommer
  • 3 takje Munt
  • Xantana

Overig

  • Sla
  • 50 g Wilde rijst
  • 2 stuks Komkommer minikomkommer
  • 2 stuks Radijs
  • 50 g Quinoa
  • Zoetzuur marinade

Instructies
 

Makreel

  • Fileer de makreel en verwijder graten en huid. Snij tartaar van de filets. Maak de tartaar aan met de limoen, fijngesneden appel, zonnebloemolie, zout en peper. Vul de siliconenmatjes met de tartaar en vries aan. Steek daarna een prikker in de bolle kant.

Geitenkaasgelei

  • Meng de melk met de geitenkaas en breng op smaak. Voeg vervolgens de vegetal toe en breng aan de kook. Neem een tartaarbolletje met prikker en haal voorzichtig door de gelei. Berg weer op in de koeling.

Zwarte knoflookshots

  • Zet de zonnebloemolie in de vriezer. Breng de bouillon aan de kook en voeg de knoflook toe. Laat 10 minuten trekken en zeef dan de knoflook eruit. Breng de massa op smaak met zout en peper. Voeg per liter 10 g agar agar toe. Zeef de massa door een fijne zeef en doe in een spuitfles. Neem vervolgens de zonnebloemolie uit de vriezer en druppel hier de massa in. Schep dit eruit met een zeef en herhaal tot de massa op is. Bewaar de shots in de koeling.

Mierikswortelschuim

  • Laat de mierikswortel trekken in de bouillon en maak de bouillon op smaak. Passeer de bouillon door een fijne zeef. Verwarm nu iets, maar niet teveel, en voeg de lecitine toe. Schuim dit op met de staafmixer.

Komkommer munt sap

  • Pers de komkommer samen met de munt door de sapcentrifuge. Breng het sap op smaak met sushi azijn, zout en peper. Bind het sap iets af met xantanagom.

Quinoa salade

  • Kook de quinoa gaar in water met zout en spoelhet daarna met koud water. Laat het uitleken en maak de quinoa op smaak met wat olijfolie, zout en eventueel sushi azijn en limoensap. Snijd de radijs in dunnen plakjes. Leg de plakjes op ijswater. Snijd de minikomkommer in dunne linten, rol ze op en marineer ze in zoetzure marinade. Verhit in een pannetje de zonnebloemolie tot 200 graden. In een droog zeefje de wilde rijst doen en laat dit poffen in de olie. Goed laten uitlekken op keukenpapier en bestrooien met zout.

Serveren

  • Leg een bergje quinoa op het bord. Zet de torentjes makreel op het bord, zet het komkommerlintje ernaast/ Schep hier langs de knoflookshots. Steek de wilde rijst in de salade. Als laatste het komkommersap erbij scheppen. En dan het schuim draperen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Groentesap Oranje

Gang Drank
Porties 7

Ingrediënten
  

  • 540 g Wortelen
  • 1,5 cm Gember

Instructies
 

  • Pers de groenten in de slowjuicer en serveer snel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Badam aur pista ka halvã

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Patisserie, Vedisch
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 250 g Walnoten of andere noten
  • 150 g Basterdsuiker bruine
  • 3 dl Melk
  • 2 el Kokos

Instructies
 

  • Maak het trempeersapje door het suikerwater met de rum, de kirsch en de specerijen in een pan te verwarmen en ongeveer 15 minuten te laten trekken. Dompel de baba’s hierin zodat ze zich goed volzuigen. Plaats op ieder bord een baba en giet de kersenragout rondom. Eventueel serveren met een bolletje kaneelijs.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Paddenstoelenbouillon

Gang Soepen
Porties 15

Ingrediënten
  

  • 1 kg Champignons
  • 10 g Porcini
  • 1 tl Zout
  • 5 l Groentebouillon
  • 1 stuks Laurierblaadjes
  • 4 stuks Piment
  • 1 takje Tijm
  • 6 stuks Peper
  • 4 dl Sherry

Instructies
 

Voorbereiding

  • Wrijf de champignons schoon en snijd een stukje van de stelen. Snijd ze in plakjes en houd een handvol champignons apart. Verkruimel de gedroogde paddestoelen zo goed mogelijk. Doe de champignons en de gedroogde paddestoelen met het zout in een kom, meng goed door elkaar, dek af met een doek en laat op een koele plaats een nacht staan. Hoe langer de paddestoelen staan, hoe meer smaak ze krijgen. Let erop dat ze niet luchtdicht worden afgesloten en dat de temperatuur niet hoger is dan 12 graden.

Bereidingswijze

  • Doe het paddestoelenmengsel in een grote pan en breng met de bouillon, het laurierblad, de piment, de tijm (paar blaadjes apart houden) en de peperbolletjes aan de kook. Op laag vuur ca. 2 uren laten trekken. Bekleed een zeef met een vochtig gemaakte keukendoek, zeef er de bouillon door en druk dat wat in de doek achterblijft goed uit. Breng de bouillon op smaak met de sherry. Wrijf de achtergehouden champignons schoon, snijd ze in dunne plakjes en doe ze bij de bouillon. Bestrooi met de achtergehouden tijmblaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Tonijnsalade

Gang Bijgerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 200 g Tonijn
  • 1 stuks Ui, rood
  • 1 el Kappertjes
  • 5 stuks Ansjovis
  • 4 el Mayonaise
  • 1 el Citroensap

Instructies
 

  • Maak de mayonaise en neem hier 4 eetlepels van. Doe in de keukenmachine en voeg de overige ingredienten toe. Draai tot een egale massa, voeg eventueel nog olijfolie toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hummus

Gang Bijgerecht
Porties 20

Ingrediënten
  

  • 600 g Kikkererwten
  • 80 ml Citroensap
  • 3 teentje Knoflook
  • 125 ml Olijfolie

Instructies
 

  • Meng de kikkererwten, de tahin, het citroensap, de knoflook en 60 ml water in een keukenmachine tot een bijna glad geheel. Schenk terwijl de motor draait de olie er in een dunne, gelijkmatige straal bij tot het mengsel glad is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bonbon Sereh

Gang Patisserie
Porties 24

Ingrediënten
  

  • 200 g Slagroom
  • 2 stengel Citroengras
  • 1 snufje Zout
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 550 g Chocolade, wit

Instructies
 

  • Snijd de sprieten citroengras overlangs doormidden en dan in stukken van 5 cm. Breng de slagroom met het citroengras en zout tegen de kook aan. Laat het afgedekt op een kookplaatje 20 minuten intrekken. Het vel op de room niet weghalen, ook niet roeren. Haal de room van het vuur en giet door een zeef.Voeg de wittewijnazijn eraan toe. Roer de witte chocolade beetje bij beetje door de warme room tot het een homogene massa is. Verwarm zo nodig nog even au bain-marie.. Laat afkoelen tot kamer temperatuur. Doe in een spuitzak, maak rondje pure chocolade op bakpapier en spuit het mengsel op de rondjes. Haal dan door pure chocolade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Huzarensalade, mini

Gang Aperatief
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Rundvlees

  • Roomboter om in te bakken
  • 200 gram rundersukade
  • 1 stuks gele ui gepeld en in kwarten
  • 1 stuks laurierblaadje
  • 1 stuks kruidnagel

Salade

  • 60 gram kruimige aardappel een kleintje of een halve grote
  • 50 gram wortel
  • 3 flinke eetlepels mayonaise met veel mosterd zoals Amora of Devos & Lemmens
  • 60 gram doperwten uit de diepvries ontdooid
  • 2 stuks hardgekookte eieren gehalveerd
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 12 blaadjes kleine blaadjes kropsla uit het hart van de krop
  • Cornichons en zilveruitjes om te garneren

Instructies
 

Rundvlees

  • Verhit een braadpan met dikke bodem op hoog vuur en smelt hierin de boter. Bak de rundersukade aan twee kanten aan, circa 5 minuten, tot goed bruin. Voeg de ui, het laurierblaadje en de kruidnagel toe, samen met net zo veel water dat het vlees onder staat. Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en laat het vlees 2 uur heel zacht koken.
    Haal het vlees na 2 uur uit de bouillon. Bewaar de bouillon voor soep of kroketten of kook hem in tot hij is ingedikt tot een stroperige substantie en meng door het vlees.

Salade

  • Schil de aardappel en doe deze in een pan met koud, gezouten water. Breng aan de kook en kook de aardappel in 10 tot 15 minuten gaar. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in blokjes van ½ x ½ centimeter.
  • Snijd de wortel in blokjes zo groot als doperwten. Verhit 1 tot 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de wortelblokjes hierin 5-10 seconden aan, voeg 2 eetlepels water toe en laat 20-30 seconden garen met deksel op de pan.
  • Doe de wortels samen met de ontdooide doperwten, de aardappels en het vlees in een kom. Maak aan met de mayonaise tot je een smeuïge, vaste consistentie hebt die met een steker in de vorm blijft staan. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de huzarensalade over vier borden, gebruik hierbij een ronde steker om mooie vormpjes te maken. Leg de eierhelften met de bolle kant omhoog op de huzarensalade. Maak af met wat paprikapoeder. Leg de kleine slablaadjes eromheen, samen met de cornichons en zilveruitjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Limoenkusjes

Gang Patisserie
Porties 30

Instructies
 

Bodem

  • Hak de pecannoten en de gedroogde abrikozen fijn. Breng boter, honing en suiker aan de kook. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een plakkerig mengsel.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel erover.
  • Leg er plasticfolie op, rol tot circa 3 millimeter dun uit en laat de mueslibodem circa 10 minuten opstijven in de koelkast. Steek er cirkels uit van 4 centimeter.

Limoencrème

  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg en de suiker aan de kook. Meng het limoensap met de eidooiers en roer de bloem erdoor. Giet de kokende melk op de eidooiers en kook circa 1 minuut door. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de limoencrème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de boter luchtig met de poedersuiker. Meng de limoencrème erdoor. Schep de limoencrème in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
  • Spuit toefjes limoencrème op de cirkels. Zet ze circa 30 minuten in de vriezer.

Tempereren

  • Chocolade tempereren. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar.

Afwerking

  • Doop de limoenkusjes in de chocolade en rasp er limoenschil over. Serveer de limoenkusjes op kamertemperatuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bojito

Gang Drank
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 60 cl Sinaasappelsap ong 20 sinaasappels
  • 10 cl Citroensap ong 3 citroenen
  • 30 stuks Ijsblokjes

Instructies
 

  • Pers het sap en giet bij elkaar met de gingerale en ijsblokjes. Meng goed.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!