Rode poon met kokossaus

Be Pasih Mebase Maceh

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Rode poon voorbereiden
    1. Fileer de ponen en leg de filets in de koeling. Snijd de lomboks in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij ze dan in ragfijne reepjes. Meng het sap van een limoen met zout, witte peper en de reepjes lombok.
    2. Marineer de rode poonfilets hierin minstens 15 minuten
    Saus
    1. Schil en rasp de gember. Kneus en knoop de stengels sereh. Verhit de rijstolie in een wok en bak hierin op laag vuur de salamblaadjes, de sereh en de gember. Bak de gember maar 3 minuten mee.
    2. Voeg de boemboe toe en breng aan de kook. Roer het sap van de andere limoen door de saus. Voeg dan de kokosroom toe en laat zachtjes sudderen.
    Rode poon bakken
    1. Verhit rijstolie in een koekenpan en bak hierin de filets zachtjes op de huid goudbruin. Haal ze uit de pan als de buitenkant van de filets wit gaan kleuren. Druppel wat limoensap over de vis.
    2. Serveer op een voorverwarmd bord. Leg de saus naast de vis en geef er eventueel komkommer bij, bijvoorbeeld de zoetzure.
    Bron:Rob van Gasselt
    0 antwoorden

    Plaats een Reactie

    Meepraten?
    Draag gerust bij!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *