Pompoensoep met kokosroom
Ingrediënten
- 1 stuks flespompoen
- 2 liter Bouillon
- 1 stuks Sjalot
- 1 el curry
- 1 cm gemberwortel
- 0,5 liter coconut cream
- 1 stuks winterwortel
Instructies
- Maak de pompoen schoon en snijd hem in grove stukken. Haal de pitjes eruit. Snijd de wortel in iets kleinere stukken, want die garen wat langzamer.
- Hak de sjalot fijn en fruit aan in olie of boter. Niet te hard, langzaam zodat de sjalot niet kleurt maar wel zacht wordt.
- Schil de gemberwortel en snijd in kleine stukjes.
- Doe de bouillon in de pan met de gefruite sjalot en breng aan de kook. Doe de pompoen en wortel erbij en kook ze gaar.
- Doe tegen het einde van de kooktijd de gember en curry erbij.
- Als de groenten gaar zijn, maak je ze fijn met de staafmixer. Doe de kokosroom erbij en breng op smaak met zout en eventueel peper.
- Serveer in een kom of op een bord en sprenkel er wat olijfolie over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!