Pannacotta van pompoen

Ingrediënten
  

  • 250 ml kokosmelk
  • 250 ml slagroom
  • 8 g gelatine
  • 80 g suiker
  • 30 g honing
  • 1 tl vanille essence
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl harissa
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 100 ml pompoenpuree

Karamelliseren

  • 50 g suiker

Instructies
 

  • Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk, de room, de pompoenpuree, de basterdsuiker, de honing, de specerijen en het zout in een steelpannetje. Laat 5 minuten zacht inkoken.
  • Neem het pannetje van het vuur en voeg de vanille-essence toe. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot die volledig opgelost is.
  • Verdeel de panna cotta over 6 glaasjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat dan minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal net voor het serveren uit de koelkast, strooi er een laagje kristalsuiker over en karamelliseer dit voor- zichtig met een crème brûlée-brander.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept