Pannacotta van pompoen
Ingrediënten
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml slagroom
- 8 g gelatine
- 80 g suiker
- 30 g honing
- 1 tl vanille essence
- 0,5 tl kaneel
- 0,5 tl harissa
- 0,5 tl gemberpoeder
- 0,5 tl zout
- 100 ml pompoenpuree
Karamelliseren
- 50 g suiker
Instructies
- Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk, de room, de pompoenpuree, de basterdsuiker, de honing, de specerijen en het zout in een steelpannetje. Laat 5 minuten zacht inkoken.
- Neem het pannetje van het vuur en voeg de vanille-essence toe. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot die volledig opgelost is.
- Verdeel de panna cotta over 6 glaasjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat dan minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Haal net voor het serveren uit de koelkast, strooi er een laagje kristalsuiker over en karamelliseer dit voor- zichtig met een crème brûlée-brander.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!