Pizza au saumon fumé et au caviar doré, pizzaatje met gerookte zalm en viseitjes
Ingrediënten
- 10 plakjes Bladerdeeg 4 uitgestoken rondjes per plakje
- 20 stuks Tomaat, gedroogd
- 10 stuks Porcini eekhoorntjesbrood
- 20 el Olijfolie
- 5 el Bieslook
- Zeezout grof
- Peper zwarte, versgemalen
- 250 g Zalm, gerookt
- 20 el Crème fraiche
- 20 tl Kaviaar, goud
- 20 tl Kaviaar, zwart
Instructies
- Prik met een vork gaatjes in de rondjes bladerdeeg.
- Leg het deeg op een stuk bakpapier op een bakblik en zet in de koelkast.
- Doe de gedroogde tomaten, fijngekruimelde porcini en olijfolie in een pan of in de magnetron. Laat het geheel zachtjes smoren.
- Pureer in de keukenmachine en voeg de helft van de bieslook toe.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Smeer dit mengsel over de rondjes deeg uit en zet in de koelkast tot verder gebruik.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrooi de pizza’s met grof zeezout en peper. Zet ze in de oven en bak in ca. 10-12 minuten gaar.
- Leg ze op de borden en smeer er een dun laagje crème fraiche overheen.
- Leg de plakjes zalm er bovenop, schep een lepel gouden kaviaar in het midden van de zalm en daarbovenop een theelepel kaviaar.
- Strooi de resterende bieslook om het bord heen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!