Pissaladière

Gang Voorgerecht vis
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Deeg

  • 300 G de farine
  • 20 cl water
  • 20 G de levure de boulanger
  • 2 Cl d’huile d’olive
  • 3 G de sel

De vulling voorbereiden

  • 500 G d’oignons blancs
  • 8 filets Ansjovis
  • Thijm
  • 1 feuille de laurier
  • 10 olives noires de Nice
  • 1 pincée d’origan
  • 5 Cl d’huile d’olive
  • Fleur de sel
  • Poivre du moulin

Instructies
 

Deeg

  • Los de gist op in 5 cl lauw water. In een kom, maak een gat in het midden van bloem en zout. Voeg 2 cl olijfolie en gist toe. Werk het deeg met je vingertoppen, gebruik in de rest van het water om een zacht deeg te maken. Werk het deeg door het 5 minuten te kneden. Dek af met een vochtige doek en laat het rijzen op een warme plaats. Het moet tussen de 3 en 4 cm hoog worden.

Vulling

  • Pel de uien, snijd ze doormidden, verwijder de wortel uit het hart en hak vervolgens elke halve ui fijn, op en neer.
  • Verhit 3 cl olijfolie in een koekenpan. Zweet de uien 5 minuten zonder te kleuren. Voeg oregano, laurier, fleur de sel en peper uit de molen toe. Kook met deksel op de pan gedurende 30 minuten, goed roeren. Uien moeten transparant blijven.
  • Spoel ansjovisfilets onder stromend water, veeg af. Voeg toe aan uien en laat ze oplossen. Haal van het vuur. Verwijder de laurier.

Het bakken van de pissaladière

  • Verwarm de oven voor op 260oC.
  • Sla het deeg neer. Doe wat olie op een bord. Leg het deeg op de bakplaat en verdeel het met je vingers over het oppervlak. Verdeel de uienfondue gelijkmatig over het deeg tot 1 cm van de randen. Besprenkel met 2 cl olijfolie.
  • Bak de pissaladière en bak 25 minuten op 240oC. Bestrooi met tijm en voeg olijven toe, een paar minuten voor het einde van het bakken.
  • De pissaladière wordt gebakken tot de randen goudkleurig zijn.

Afwerking en presentatie

  • Snijd de pissaladière in stukken.
  • Serveer warm met op smaak gemaakte mesclun.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept