Pâté en croûte met kip en lentegroentes

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Fijne vulling

  • 5 g marjolein voor infusie
  • 50 g varkensbouillon
  • 400 g kipfilets
  • 9 g fijn zout
  • 1 g espelettepeper
  • 30 g eiwit
  • 350 g vloeibare room

Vulling

  • 100 g artisjokken
  • 100 g courgette
  • 220 g ribben van de snijbiet
  • 110 g erwten
  • 140 g tuinbonen
  • 70 g uien
  • 110 g groen van snijbiet
  • 10 cl olijfolie
  • 35 g pijnboompitten

Montage en afwerking

  • 4 g Parmezaanse kaas
  • 4 g marjolein
  • 1 kg zanddeeg
  • 50 g eidooier

Instructies
 

Fijne vulling

  • Infuseer de marjolein met de varkensbouillon tot het volledig is afgekoeld.
  • Passeer deze bouillon door een fijne zeef en bewaar het op kamertemperatuur.
  • Doe de kipfilets met het zout en de Espelette-peper in de keukenmachine en mix ze tot een bolletje gehakt.
  • Voeg het eiwit toe en mix opnieuw.
  • Voeg de vloeibare room toe voor een gladde vulling en voeg vervolgens de geïnfuseerde varkensbouillon toe aan de marjolein. Zet op 3 °C weg.

Vulling

  • Schil en snijd artisjokharten, courgette en snijbietribben in brunoise. Reserveren.
  • De doperwten en tuinbonen afpellen.
  • Kook de groenten apart, beetgaar.
  • Giet de gekookte groenten goed af en dep ze af.
  • De tuinbonen dubbel doppen. Reserveren.
  • Snijd de uien in plakjes.
  • Laat het groen van de snijbiet en de uien zweten in olijfolie. Reserveren.
  • Rooster de pijnboompitten gedurende 15 minuten op 140 °C. Reserveren.

Montage en afwerking

  • Meng de fijne vulling, Parmezaanse kaas, marjolein en gekookte groenten in een kom.
  • Rol het deeg in 2 delen uit. Bekleed eerst de bodem en dan de zijkanten en bak het vervolgens gedurende 40 minuten wit op 150 °C. Suggestie: bak eerst blind en daarna zonder blindvulling nog 10 minuten. Laat afkoelen.
  • Doe de vulling in de vorm en bestrijk de bovenste deeglaag met de eidooier.
  • Reserveer minimaal 1 uur bij 3 °C.
  • Bak de paté 15 minuten op 180°C. Haal het eruit en laat het afkoelen.
  • Reserveer 1 nacht bij 3 °C.
Bron: Académie du goût. https://www.academiedugout.fr/recettes/pate-encroute-volaille-et-legumes-verts_14599_2?utm_campaign=NL-recette-quot-203-premium&utm_medium=email&utm_source=Newsletter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept