Pâté en croûte met kip en lentegroentes
Ingrediënten
Fijne vulling
- 5 g marjolein voor infusie
- 50 g varkensbouillon
- 400 g kipfilets
- 9 g fijn zout
- 1 g espelettepeper
- 30 g eiwit
- 350 g vloeibare room
Vulling
- 100 g artisjokken
- 100 g courgette
- 220 g ribben van de snijbiet
- 110 g erwten
- 140 g tuinbonen
- 70 g uien
- 110 g groen van snijbiet
- 10 cl olijfolie
- 35 g pijnboompitten
Montage en afwerking
- 4 g Parmezaanse kaas
- 4 g marjolein
- 1 kg zanddeeg
- 50 g eidooier
Instructies
Fijne vulling
- Infuseer de marjolein met de varkensbouillon tot het volledig is afgekoeld.
- Passeer deze bouillon door een fijne zeef en bewaar het op kamertemperatuur.
- Doe de kipfilets met het zout en de Espelette-peper in de keukenmachine en mix ze tot een bolletje gehakt.
- Voeg het eiwit toe en mix opnieuw.
- Voeg de vloeibare room toe voor een gladde vulling en voeg vervolgens de geïnfuseerde varkensbouillon toe aan de marjolein. Zet op 3 °C weg.
Vulling
- Schil en snijd artisjokharten, courgette en snijbietribben in brunoise. Reserveren.
- De doperwten en tuinbonen afpellen.
- Kook de groenten apart, beetgaar.
- Giet de gekookte groenten goed af en dep ze af.
- De tuinbonen dubbel doppen. Reserveren.
- Snijd de uien in plakjes.
- Laat het groen van de snijbiet en de uien zweten in olijfolie. Reserveren.
- Rooster de pijnboompitten gedurende 15 minuten op 140 °C. Reserveren.
Montage en afwerking
- Meng de fijne vulling, Parmezaanse kaas, marjolein en gekookte groenten in een kom.
- Rol het deeg in 2 delen uit. Bekleed eerst de bodem en dan de zijkanten en bak het vervolgens gedurende 40 minuten wit op 150 °C. Suggestie: bak eerst blind en daarna zonder blindvulling nog 10 minuten. Laat afkoelen.
- Doe de vulling in de vorm en bestrijk de bovenste deeglaag met de eidooier.
- Reserveer minimaal 1 uur bij 3 °C.
- Bak de paté 15 minuten op 180°C. Haal het eruit en laat het afkoelen.
- Reserveer 1 nacht bij 3 °C.
Bron: Académie du goût. https://www.academiedugout.fr/recettes/pate-encroute-volaille-et-legumes-verts_14599_2?utm_campaign=NL-recette-quot-203-premium&utm_medium=email&utm_source=Newsletter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!