Pate di verdure
Ingrediënten
- 500 gr verse tomaten in vieren
- 100 gr groene olijven zonder pit
- 3 Stuks Ui in ringen
- 3 rode paprika in blokjes
- 2 wortels in plakjes
- 30 gr Kappertjes gewassen en uitgelekt
- 1 bosje Peterselie
- 250 ml Olijfolie
- Zout
- zwarte peper chilipeper
- extra vergine ol·i j fol ie
- Zout
- zwarte peper chilipeper
Instructies
- Meng in een keukenmachine alle ingrediënten tot een fijne puree. Kook de puree al roerend 40-45 minuten in een pan met dikke bodem tot ze droog is. Mix de puree goed met de staafmixer tot een heel gladde paté.
- De paté is 4 dagen houdbaar in de koelkast. Vul anders 3 uitgekookte glazen jampotten (van 250 ml) met de paté, druk de paté stevig aan om luchtbelletjes te vermijden, sluit de potten goed af, zet ze gewikkeld in een theedoek in een hoge pan, giet er zoveel water bij dat ze 5 cm onderstaan en breng het aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen en laat de potten in het water afkoelen.
- Bewaar ze als ze volledig zijn afgekoeld maximaal 6 maanden op een droge plaats.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!