Pasteitje van konijn

Gang Voorgerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 8 stuks Pasteibakje kleine bakjes
  • 1 stuks Konijn 1,5 kg per stuk
  • 150 g Ontbijspek
  • 15 stuks Uitjes kleine
  • 150 g Champignons
  • 30 g Boter
  • 2 el Bloem
  • 2 teentje Knoflook geperst
  • 2 glas Witte wijn
  • 2 dl Kalfsfond
  • 1 stuks Bouguet garni
  • 1 bosje Peterselie
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Snijd het spek in grote reepjes, leg deze in 0,5 l koud water, breng dit aan de kook enlaat 5 minuten doorkoken. Afgieten en drogen. De uien schoonmaken, blancheren in het kokende water en uit laten lekken. Borstel de champignons snel onder stromend water. Verwarm de boter in een braadpan die groot genoeg is voor de ragout. Braad de reepjes spek hierin even aan, voeg de uien erbij, laat ze onder geregeld roeren mooi bruin worden, voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten op hoog vuur. Met een schuimspaan eruit halen en op een bord bewaren. Snijd het vlees instukken (uitgezonderd de lever) en braad het aan in dezelfde boter, waar je zonodig nog wa aan toevoegt. Strooi de bloem erover, roer alles goed dooreen en laat de bloem enigszins bruinen. Verdeel de geperste knoflook over het vlees, roer alles goed door en giet de witte wijn erbij, alsmede kalfsjus of bouillon of desnoods water, zodat het vlees precies door het vocht bedekt is. Leg het kruidenmengsel erin en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten op een heel laag vuur, liefst in de oven, sudderen. Voeg daarna het garnituur van reepjes spek, uien en champignons toe, eventueel met nog wat peper en zout enlaat het nog 25 minuten sudderen. 5 Minuten voor het einde van de stooftijd de lever erbij doen, waarvan het galzakje is verwijderd. Als de saus te dun is, het vlees en het kruiden bouquet eruit halen en het vuur nog een paar tellen hoog draaien, tot de saus de goede dikte heeft. Giet de saus over het vlees en doe ze in pasteibakjes. Giet er nog wat saus overheen, en strooi er wat gehakte peterselie over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept