Pasteis de nata MvdK

Porties 60 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 liter Volle melk
  • 1 kilo Suiker fijne suiker
  • 250 gr Bloem
  • 3 stokjes Kaneel
  • 1 stuks hand van buddha of twee citroenen citrusvrucht
  • 600 ml water
  • 20 stuks eidooiers

Bladerdeeg

  • 1 recept Bladerdeeg voor Pasteis de nata

Instructies
 

Creme

  • Schil met een dunschiller de schil van de ‘hand van buddha’ in een pan.
  • Breek de kaneel stokjes en voeg die ook toe in de pan.
  • Voeg ook het water en suiker toe en kook de massa op en laat 1 minuut zachtjes doorkoken
  • Laat het suikerwater nu enkele minuten staan naast het vuur zodat de smaak van de kaneel en ‘hand van buddha’kan overgaan in de ontstane suikersiroop. Zeef de suikersiroop nu.
  • Meng nu de bloem en melk in een pan en verwarm op middelhoge stand tot zich een mooie gladde, vrij dikke pap ontstaat.
  • Voeg nu de suikersiroop toe in vier fases tot er zich wederom een mooie gladde massa is ontstaan.
  • Roer deze massa nu koud op ijswater.
  • Als het koud, de eidooiers toevoegen en glad roeren.
  • Zeef deze massa door een fijne zeef.
  • Laat de crème nu 24 uur rusten.

Assembleren

  • Snijd van de deegrollen plakken van 1 cm af. Druk dit deeg uit in de licht beboterde vormpjes tot 1 a 2 millimeter boven het vormpje. Dit is omdat bladerdeeg krimpt tijdens het bakken. Vul de bakvormpjes met deeg nu tot 5 millimeter onder het deeg met de crème. Bak de Pastéis de Nata 7 minuten op 240 graden celsius in een oven met ventilatie. Heb je een oven zonder ventilatie verhoog dan de temperatuur met 20 graden tot 260 graden celsius. Laat na het bakken de Pastéis de Nata even rusten op een afkoelrooster voor het serveren. Serveer er een busje met kaneelpoeder naast zodat men naar smaak kaneelpoeder over kan strooien.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept