Parmezaankoekje
Ingrediënten
- 120 g parmezaanse kaas
- 250 g Bloem
- 200 g Boter
- 12 g Inktvisinkt
Instructies
- Verwarm de oven op 140ºC. Meng alle ingrediënten, behalve de inkt, op het werkvlak. Gebruik je handpalm om het deeg te maken. Deel het deeg in twee helften.
- Voeg aan 1 helft de inktvisinkt toe en kneed tot de kleur mooi egaal is.
- Rol de beide degen tussen twee vellen bakpapier uit tot een plak van 3 mm. Snijd dan de plakken in stroken van 5 mm. Leg dan om en om een strook wit en zwart deeg tegen elkaar aan. Bedek het geheel dan met een vel bakpapier en rol de losse stroken tot één geheel. Breng een streepjespatroon aan met de gekartelde deegroller.
- Snijd rechthoekige koekjes en leg ze op een gelpad of op bakpapier op de bakplaat. Bak ze dan in 20 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!