Pangsit met varkensvlees en garnalen

Gang Aperatief
Keuken Thailand
Porties 30 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 stuks bosuitje of klein preitje 20-30 cmlang
  • 150 g Garnalen gepeld, zonder darm, fijngehakt
  • I00 g varkensgehakt
  • 1 el saam-gler
  • 3 el Sojasaus
  • 2 tl Suiker
  • 50 g waterkastanjes in blokjes
  • 30 stuks loempiavellen ca. 13 cm in diameter
  • 1 liter plantaardige olie om in te frituren

Serveren

  • zoete chilidipsaus

Instructies
 

  • Snijd de bosui of kleine prei in de lengte in 5-7 mm brede reepjes. Snijd net zoveel reepjes. als je loempiavelletjes hebt. Leg de reepjes 30 seconden in de kom kokend water en laat ze vervolgens in het koude water afkoelen. Giet ze af, dep ze droog en zet ze opzij.
  • Hussel voor de vulling de garnalen met het varkensgehakt, de saam-gler, sojasaus en suiker en waterkastanjes in een grote kom door elkaar. Dek ze af met plasticfolie en zet ze voor gebruik minstens 10 minuten in de koelkast.
  • Leg een loempiavelletje op je werkvlak en schep 1 theelepel van de vulling in het midden. Breng de randjes van het velletje naar elkaar toe en bind ze met een reepje bosui of prei bij elkaar. Leg er voor de zekerheid een dubbel knoopje in. Herhaal dit met de rest van de velletjes en vulling.
  • Verhit de olie om in te frituren in een wok of frituurpan tot 180°C, of tot een stukje brood in 30 seconden bruin is. Verdeel de pangsits in porties en frituur ze 5-7 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Serveer met zoete chilidipsaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept