Paddenstoelenpastei

Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 70 g Bloem
  • 45 g Boter
  • 1 stuks Citroen
  • 100 g Cantharellen
  • 100 g Shi-itake
  • 250 g Champignons
  • 1 el Room
  • 1 l Paddestoelenbouillon

Instructies
 

  • Snijd de champignons in vieren en de overige paddenstoelen in reepjes. Doe een klontje boter in een pan en bak hierin de champignons, voeg na 2 minuten de shiitake toe. Kruid met peper en zout en doe het citroensap erbij. Haal de paddenstoelen van het vuur wanneer ze mooi lichtbruin zijn. maak de bladerdeeggebakjes: Verwarm de oven voor op 190°C. Steek uit het bladerdeeg 4 grote en 12 kleine rondjes. Klop het ei los. Prik met een vork gaatjes in de grote rondjes en strijk ze in met ei. Leg op elk groot rondje een klein rondje en strijk opnieuw in met ei. Herhaal dit tot op elk groot rondje 3 kleine rondjes liggen. Bak de bladerdeeg gebakjes 25 minuten af in de voorverwarmde oven. Maak de roux. Smelt hiervoor de boter, klop de bloem erdoor en laat enkele minuten drogen op een middelhoog vuur. Giet de ingekookte bouillon geleidelijk en onder voortdurend kloppen bij het bloem-botermengsel. Laat de saus kort opkoken en kruid af met peper, zout en citroensap. Voeg een scheutje room toe en kook opnieuw kort in. Voor het opdienen: vul de bladerdeegbakjes met de ragout en zet nog even in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept