Bruine bonensoep

Gang Soepen
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Schouderkarbonade
  • 1 stuks Schenkel
  • 1 stuks Rookworst
  • 1 stuks Ui
  • 1 stuks Prei
  • 2 stuks Speklapje
  • 2 l Groentebouillon
  • 1 tl Worcestersaus
  • 1 stuks Laurierblaadjes
  • 2 blik Bruine bonen
  • 0,5 stuks Knolselderij
  • 1 stuks Bouguet garni

Instructies
 

  • De ui snipperen en op laag vuur laten zweten. Het in stukken gesneden vlees erbij doen en dit laten kleuren op hoog vuur, zonder dat de ui bruin wordt. De groente erbij doen en mee laten bakken. 1 1/2 liter bouillon en het pepertje en laurierblaadjes bij de groenten en het vlees doen en aan de kook brengen. Dit ca. 30 minuten zachtjes laten koken.1 1/2 blik bruine bonen pureren met de staafmixer en toevoegen en de rest van de bonen toevoegen. De knolselderij in kleine blokjes snijden en erbij doen. Laat koken tot de knoldelderij zacht is. Ondertussen de rookworst laten wellen en de in plakjes gesneden worst toevoegen. Wanneer de soep klaar is wel het pepertje verwijderen.Naar smaak kan er nog wat zout of een maggiblokje worden toegevoegd.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept