Olijvenaspic
Ingrediënten
Olijvenpuree
- 370 g Olijven. zwart Taggiach
- 200 g Water
Aspic
- 50 g Water
- 4,1 g Agar agar
- 3 blaadjes Gelatine
- 4 g Zout
Instructies
Olijvenpuree
- Blancheer de olijven 2 keer. Mix ze in de thermomix met het water. Passeer het olijvenmengsel door een fijne zeef. Je moet nu ongeveer 75% van het gewicht olijven plus water overhouden.
Aspic
- Doe het mengsel terug in de thermomix met water, agar agar en verwarm tot 100º C. Schenk over in een mengkom, proef en doe eventueel het zout erbij, en doe de gelatine al roerende erbij. Laat afkoelen tot 44º – 48º C en schenk over op een blad met plastic bedekt. Zet weg in de koeling en laat opstijven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!