Oesters in dragongelei

Gang Amuse
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 250 g Pomodori tomaten in blik. hele tomaten
  • 10 stuks Oester
  • 3 stuks Pomodori tomaten
  • 3 g Gelatine
  • 2 el Dragon
  • Olijfolie
  • Suiker
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Spoel het sap van de tomaten in blik en pureer met de staafmixer. Voeg wat suiker en zout toe. Laat het sap uitlekken in een kaasdoek.
  • Neem 3,5 cl van het sap, breng aan de kook en meng met de uitgeknepen gelatine. Meng 9 cl van het sap met een deel van de dragon en laat ijskoud worden.
  • Laat de rest van de dragon in olie in de koelkast koud worden.
  • Schil de hele tomaten, snijd in vieren en verwijder de zaadjes. Leg in een schaal en laat marineren in olie, zout en peper.
  • Breek de oesters open met een oestermes. Neem de oester eruit en verwjder de baard. Leg in de koelkast.
  • Giet wat gelei in een oesterschaal, leg de oester erin en laat opstijven in de koelkast. Garneer na het opstijven met de tomaat en een paar takjes dragon. Serveer op ijs.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept