Calamaris gevuld met ananas

Gang Amuse
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Ananas
  • 4 g Gelatine
  • 3 stuks Calamari
  • 100 g Maizena
  • 50 g Bloem
  • 10 stuks Muskusinktvis
  • 10 blaadjes Munt
  • Suiker
  • Olijfolie
  • Zout
  • Spuitwater

Instructies
 

  • Schil de ananas en snijd hem in kwarten. Verwijder de harde kern. Snijd van een kwart blokjes en van de rest plakjes. Doe de blokjes in een pan en schenk er kokend water over, tot ze net onder staan. Voeg er wat zout aan toe. Kook een minuut of 12, tot de ananas zacht en het water verdampt is. Doe de plakjes ananas in een andere pan, kook ongeveer een kwartier, tot ze zacht en het water verdampt is. Laat de gelatine in koud water zacht worden. Meng de gelatine met de ananas, zout en suiker en passeer door een zeef. Giet het mengsel over de blokjes ananas en laat in de koelkast enkele uren opstijven. Maak de calamaris schoon, haal de darmen en het inktzakje eruit en was onder de kraan. Snijd in reepjes, rechthoekige stukjes. Snijd ze horizontaal door en zorg ervoor dat je 10 plakjes overhoudt. Meng in een kom de bloem met de maizena en maak een dun beslag door te mengen met spuitwater. Haal hier de muskusinktvisjes door en frituur in de olie. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Haal de stijf geworden ananas uit de koelkast en wikkel ze in een blaadje calamaris. Kook ze in een stomer op 65 graden, ongeveer een minuut, zodat de buitenkant gaar is en de binnenkant vloeibaar. Leg de ravioli op een amuselepel. Zet de gefrituurde inkvisjes er naast en garneer met een blaadje munt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept