Nasi kuning tumpeng
Ingrediënten
- 125 ml Kokosmelk
- 1 stuks Citroengras
- 600 g Rijst, witte
- 3 stuks Salamblaadjes
- 1 cm Kunyit
Instructies
- Schil en rasp of maal de kunyit en druk het sap eruit. Was de rijst in koud stromend water en laat uitlekken. Kneus en knoop de sereh. Doe de rijst in een pan en giet er de santen en wam water over tot 2 centimeter boven de rijst. Voeg de sereh, de salamblaadjes, zout en het kunyitsap toe. Breng aan de kook en laat gedurende 8 minuten in een open pan koken. Roer de rijst met een houten lepel, draai het vuur laag en laat rustig koken tot het vocht verdampt is. Doe de rijst in een stoompan en stoom met deksel de rijst gaar. Serveer de rijst in de vorm van een spitse kegel, gegarneerd met bloemen en/of cresses.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!