Mini thee en sinaasappel cake

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 40 stuks 2,5x6 cm

Ingrediënten
  

  • 225 g eieren
  • 300 g suiker
  • 1 mespunt zout
  • 300 g room
  • 50 g thee
  • 120 g Sinaasappel marmelade
  • 270 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 80 g boter gesmolten, 40ºC
  • 50 g suiker glaceer

Instructies
 

  • Laat de thee 5 minuten in de room trekken. Zeef en houdt 125 g over. Smelt de boter. Meng het meel en bakpoeder, zeef in een kom. Klop de eieren, suiker en zout op. Voeg de sinaasappel marmelade hieraan toe. Meng de room erdoor. En tenslotte meng met een spatel het meel door het eier mengsel. Spatel als laatste de gesmolten boter erdoor en doe over in een spuitzak. Bak kleine cakejes (17 g) op 160ºC voor 10 minuten. Glaceer ze daarna met de suiker glaceer. Grote cakes (450 g): 5 min op 200ºC en 20 min op 160ºC. Middelgroot (275 g): 5 min op 200ºC en 15 min op 160ºC. Kleine cakes (140 g): 5 min op 200ºC en 10 min op 160ºC.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept