Millefeuille
Ingrediënten
- 500 g Bladerdeeg
- 220 g Frambozen
- 200 g Frambozenjam
- 1,5 dl Slagroom
- 100 g Poedersuiker
- 200 g Lemoncurd
Instructies
- Maak bladerdeeg van 250 gram patentbloem. Zie hiervoor het recept van Le Cordon Bleu. Het bladerdeeg uitrollen tot het de afmeting heeft van de bakplaat. Het deeg inprikken en ten minste 40 minuten in de koelkast laten staan.
- Het deeg bakken op 220 graden in 15 tot 20 minuten, tot het gerezen is en goudkleurig. Koud laten worden en in vieren snijden.
- de slagroom tot slappe pieken kloppen en de lemoncurd erdoorheen scheppen. Op een deegplak toefjes spuiten en er de helft van de frambozen tussen zetten. Houd een paar frambozen achter voor garnering. Dit herhalen op een tweede plak Eenderde plak met frambozenjam bestrijken, royaal.
- De laatste plak royaal met poedersuiker bestrooien en met een hete naald een patroon in de suiker branden. Het gebak op elkaar stapelen, garneren met frambozen en een schijfje citroen en presenteren. Aan tafel in mooie rechthoekige taartjes snijden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!