Mosterdsoep

Gang Soepen
Porties 5

Ingrediënten
  

  • 30 g Boter
  • 40 g Bloem
  • 1 l Kippenbouillon
  • 1 dl Slagroom
  • 4 el Mosterd groffe zaanse
  • 2 stuks Eidooier

Instructies
 

  • Smelt de boter in een ruime pan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel op een laag pitje ca. 5 minuten pruttelen; roer af en toe. Giet er al roerende met een garde met kleine scheutjes tegelijk de bouillon bij en blijf roeren tot het mengsel glad is alvorens de volgende hoeveelheid bouillon in de pan te gieten. Laat de soep nog 1 a 2 minuten zachtjes koken (of draai het vuur uit en warm de soep vlak voor het opdienen weer op).
  • Meng intussen de halfstijf geklopte room met de eierdooiers. Roer vlak voor het opdienen eerst de mosterd door de soep en daarna het room- dooiermengsel. Deze soep heeft geen versiering nodig, maar voor de kleur kan een plukje kervel of peterselie weinig kwaad …
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept