Meloensorbetijs
Ingrediënten
- 500 g meloenpulp gemaakt met staafmixer
- 150 g meloen in blokjes, koud
- 85 ml water
- 80 g suiker
- 1 el glucosestroop
- 0,25 tl johannesbroodpitmeel
- 1 tl citroensap
- 1 snufje citroenrasp
Instructies
- Verhit in een koekenpan de blokjes meloen met 3/8 van de suiker op vrij hoog vuur tot de suiker licht is gekaramelliseerd. Zet dan opzij en laat afkoelen.
- Meng in een steelpan het water, de rest van de suiker, citroenrasp en de glucosestroop. Breng aan de kook, zet het vuur uit en voeg het johannesbroodpitmeel toe en meng goed met de staafmixer. Zet de pan in een ijsbad om snel af te laten koelen.
- Meng de meloenpulp en het citroensap met de afgekoelde siroop. Schenk dit door een zeef in een kom, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
- Meng alles weer met de staafmixer en schenk het mengsel in de ijsmachine. Doe als het mengsel ingedikt is de meloenblokjes erbij en laat draaien tot het ijs geworden is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!