Vanille-botercrème

Gang Patisserie
Keuken Hollands
Porties 1 taart 20 cm

Ingrediënten
  

  • 265 g Suiker
  • 80 ml water
  • 210 g Eiwit
  • 0,5 tl wijnsteenpoeder
  • 450 g Boter kamertemperatuur
  • 2 el Vanille extract

Instructies
 

  • Breng in een kleine steelpan suiker en water aan de kook en laat koken tot de suiker is opgelost. Laat doorkoken tot de temperatuur 120ºC is.
  • Terwijl de siroop kookt, klop je de eiwitten en wijnsteenpoeder stijf in de mixer. Giet de siroop langzaam in de kom met de eiwitten terwijl de machine blijft draaien. Blijf kloppen tot de temperatuur tot handwarm is gedaald.
  • Voeg dan een voor een stukjes boter toe. Voeg he volgende stukjes boter pas toe als het vorige is opgelost. Voeg de vanille toe en meng. De creme moet de textuur moet vergelijkbaar zijn met die van mayonaise.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept