Madeleine Bocuse
Ingrediënten
- 5 g Bakpoeder
- 125 g Boter gesmolten
- 130 g suiker
- 150 g Bloem
- 20 g Honing
- 150 g Ei
- 1 mespunt Zout
Instructies
- Het beste is het om een dag van tevoren het deeg te maken. De smaken trekken dan goed door.
- Meng de eieren, suiker, zout en honing goed door elkaar. Doe dan het gezeefde meel en het bakpoeder erbij en roer goed door, tot je een egale massa hebt.
- Smelt de boter zachtjes en laat afkoelen tot 45º, iets warmer dan handwarm.
- Meng dan de boter door het deeg en laat afkoelen. Doe dan in een spuitzak en laat een paar uur in de koelkast liggen.
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Spuit het deeg in de ingevette madeleine vormpjes. Niet helemaal vol, want ze rijzen in de oven. Bak 8 minuten als je de hete luchtstand gebruikt. Anders 11 minuten. Als ze mooi bruin zijn, eruit halen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!