Macarons

Gang Patisserie
Porties 50

Ingrediënten
  

  • 200 g Amandelmeel
  • 200 g Poedersuiker
  • 160 g Eiwit In twee gelijke delen
  • 200 g Suiker Fijne suiker
  • 8 cl water

Instructies
 

  • Haal het amandelmeel eerst door een zeef om alle klontjes eruit te zeven.
  • Meng het amandelmeel en de poedersuiker goed samen.
  • Maak de suikersiroop van het water de de suiker. Verhit tot 110ºC.
  • Klop de helft van de eiwitten tot een niet te stijf schuim.
  • Meng de suikersiroop langzaam met het in de keukenmachine draaiende eiwit, tot het geheel is afgekoeld.
  • Meng de andere helft van het eiwit met het amandel/poedersuikermengsel. Roer tot een specieachtige substantie is ontstaan. Voeg hier de kleurstof aan toe, of verdeel de pasta en vermeng met verschillende soorten kleurstof.
  • Meng dan met een spatel eerst een klein beetje van de meringue met de pasta, tot de massa wat vloeibaarder is geworden. Doe dan de rest van de meringue erdoor. Voorzichtig, want het eiwit moet luchtig blijven, de massa glad en egaal.
  • Vul een spuitzak met de pasta en spuit kleine rondjes op een bakplaat met bakpapier bekleed. Kleef het bakpapier aan de plaat met wat pasta.
  • Klop na het spuiten een paar keer met het blad op het aanrecht om de rondjes wat te laten ontluchten en de bolletjes wat te laten uitvloeien. Laat dan een uur rusten tot zich op de bolletjes een heel dun vliesje heeft gevormd. Zet ze dan voor 15 minuten in de oven op 145ºC.
  • Na het uit de oven halen, het bakpapier meteen van de plaat schuiven en op een koel oppervlak leggen om doorbakken te voorkomen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept