Luchtige botercrème

Gang Patisserie
Porties 1 kg

Ingrediënten
  

Italiaanse meringue

  • 40 ml water
  • 125 g Suiker
  • 70 g Eiwit

Botercrème

  • 5 stuks eidooiers
  • 240 g Suiker
  • 1 dl water
  • 360 g Boter zacht

Instructies
 

Italiaanse meringue

  • Doe het water en de 4/5de van de suiker in een steelpan en verhit alles op middelhoog vuur tot 118ºC.
  • Klop het eiwit stijf met 1/5de van de suiker zodra de thermometer van de suikersiroop 114ºC aangeeft. Klop de eiwitten op de hoogste snelheid tot ze stijve pieken vormen. Als de gekookte suiker 118ºC is, schenk je hem in een dun straaltje bij de eiwitten terwijl de machine door draait op de middelste stand. Laat doorgaan tot de meringue afgekoeld is tot handwarmte. Schep dan in een kom.

Botercrème

  • Klop de eierdooiers op hoge snelheid in de mixer. Kook in een steelpannetje de suiker en het water tot 118ºC en schenk de suikersiroop over de eidooiers. Laat de machine kloppen tot het mengsel wit is en traag van de garde afloopt.
  • Klop de zachte boter met de mixer tot een gladde crème.
  • Voeg het eidooiermengsel aan de boter toe en mix op lage snelheid tot de creme luchtig is. Voeg dan de koude Italiaanse meringue toe en meng alles rustig in de machine.
  • Dek de crème af tot gebruik met plastic folie en bewaar op kamertemperatuur. Voeg dan pas het gewenste aroma toe.
  • Deze crème kun je invriezen. Na het weer ontdooien klop je hem voor gebruik 10 minuten langzaam op in de keukenmachine, zodat hij weer luchtig wordt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept