Banketbakkersroom, extra voor de Paris Brest. Het extra is de boter.

Creme patisserie extra

Banketbakkersroom, extra voor de Paris Brest. Het extra is de boter.
Gang Patisserie, Sauzen
Keuken Frans
Porties 800 gram

Ingrediënten
  

  • 5 dl Melk volle
  • 1 stokje vanille
  • 120 g eigeel
  • 120 g Suiker
  • 50 g Maizena
  • 50 g Boter

Instructies
 

  • Breng de melk, het gespleten vanillestokje en het uitgeschrapte merg op middelhoog vuur aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat een kwartier trekken.
  • Doe de eidooiers, maizena en suiker in een kom en klop alles goed tot het mengsel bleek wordt.
  • Breng de vanillemelk weer aan de kook. Klop een derde van de melk door het eimengsel. Voeg dan de rest van de melk toe en klop alles goed door elkaar. Schenk de saus terug in de pan en verwarm langzaam onder stevig roeren met een spatel. Schraap steeds goed over de bodem om klontvorming te voorkomen. Neem de pan van het vuur wanneer de saus gaat binden. Voeg de boter toe en klop tot alle boter is opgenomen.
  • Schenk de creme op een stuk plastic folie en wikkel hem er goed in, zodat hij niet uitdroogt. Laat dan afkoelen in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept