Loup en croute aux senteurs de Provence
Zeebaars in bladerdeeg
Ingrediënten
Vis
- 400 g Zeebaars filet
vulling
- 1 stuks Venkel
- 2 stuks Prei
- 2 takje Bleekselderij
- 100 ml Olijfolie
- 50 g Eiwit
- 100 g Roomkaas
- 400 g Bladerdeeg
afmaken
- 1 stuks Eidooier
tomatensaus
- 4 takje Basilicum
- 200 ml Olijfolie
- 6 stuks Tomaat
- 4 stuks Bosui
- 20 g Boter
- 1 stuks Bouquet garni
- 2 el Tomatenpuree
Instructies
Bladerdeeg.
- Rol het bladerdeeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte. Leg op bakpapier op een bakplaat en dek ook af met bakpapier. Zet weg in de koeling.
Vulling
- Snijd de venkel, geschilde selderij en prei in fijne julliene. Doe boter in de pan en de groenten erbij en zet op. Laat zweten, met beetje water erbij. Deksel erop doen. Zacht vuurtje en let op aanbranden. Af en toe goed roeren. Als ze gaar is zout en peper erbij doen en laten afkoelen. Wanneer ze afgekoeld is, de verse kaas erdoor mengen, ook het eiwit erdoor doen.
Tomaten
- Ontvellen, zaadlijsten verwijderen en in brunoise snijden. Bosuitjes ook in brunoise snijden. Uien aanzweten in de pan met olijfolie, dan de tomaten erbij doen. Op zacht vuur met deksel op de pan. Later de deksel verwijderen om te laten uitdampen.
- Basilicumblaadjes in blender met olie mengen tot mooie pasta ontstaat. Dit bij de tomatensaus doen, samen met wat tomatencoulis voor de smaak. Warm houden.
Vis
- Vis fileren en van huid afhalen. Graten verwijderen. Leg een helft op plastic folie en spreid hierop de afgekoelde groenten uit. Leg de tweede helft omgekeerd er bovenop, zodat dit dikte overal gelijk is. Druk de randen goed tegen elkaar aan. Rol het folie strak om de vis heen en zet in de koeling.
Afmaken
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Pak het bladerdeeg uit de koeling en leg op bakpapier. Smeer de randen in met het ei. Leg de vis iets boven de onderste rand. Beweeg met het bakpapier de onderste rand omhoog en smeer de buitenkant van het deeg in met ei. vouw dan met behulp van het papier de andere kant van het bladerdeeg om de vis, zodat de einden van het deeg elkaar net overlappen. Leg de naad onder. Druk de uiteinden goed vast en snijd mooi af, vouw de rest onder de rol. Kerf een streep in het midden in de lengterichting en schuin daar tegenaan strepen. Niet helemaal door het deeg heen. Bij een grote vis, maak drie gaten in de lengterichting om het vele vocht te laten verdampen tijdens het bakken.
- Zet het geheel een minuut of 20 in de oven, tot de kerntemperatuur een graad of 45-50 is.
- Smeer het bladerdeeg in met wat boter, voor het mooie. Opdienen in plakken met de tomatensaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!