Lemon curd uitgebreid

Gang Patisserie, Sauzen
Keuken Engels
Porties 1 kg

Ingrediënten
  

  • 250 g Suiker fijne suiker
  • 4 stuks Citroenschil
  • 240 g Citroensap
  • 180 g Boter
  • 140 g Eidooier
  • 4 stuks Eieren

Instructies
 

  • Snij de boter in blokjes en leg die in de koelkast.
  • Doe en klein beetje suiker bij de zestes en wrijf de zestes goed door de suiker voeg beetje voor beetje de rest van de suiker toe zodat de zestes goed hun smaak af kunnen geven. Laat dit even staan.
  • Voeg nu de citroensuiker, citroensap, dooiers en hele eieren bij elkaar.
  • Gaar deze massa au bain marie tot een mooie gladde crème.
  • Laat de crème afkoelen tot ongeveer 45°C en voeg nu beetje bij beetje de koude boterblokjes toe. (monteren) Hierbij kan je ook een staaf mixer gebruiken. Het moet een goed geëmulgeerde massa worden die een dikte heeft van mayonaise.
  • Afdekken, plastic op de curd drukken om vel vorming tegen te gaan.
  • Afkoelen
  • NB: dit kun je ook in de thermomixer maken. Doe tot en met punt 4 alles in de thermomix en draai op stand 2 en 90ºC 20 minuten, zonder de deksel af te sluiten met de maatbeker. Laat dan afkoelen onder draaien van de rotor tot 50ºC en voeg dan de blokjes boter toe. Doe de maatbeker erop en draai nog 5 minuten op snelheid 6.

Notities

Tips:
  • Er wordt soms ook wel maizena gebruikt om het door garen van de dooiers te voorkomen en
    voor een betere binding.
  • Er kan ook wel gelatine aan worden toegevoegd, dit wordt ook veel gedaan in de patisserie.
    Vaak om wat extra stevigheid te verkrijgen zodat het voor interieurs gebruikt kan worden.
  • Je kan de massa ook garen in de magnetron.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept