Lamszadel met paprikaterrine en kefta

Gang Hoofdgerecht vlees
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Vlees

  • 2,5 kg Lamszadel
  • 0,25 bosje Koriander
  • 20 ml Olijfolie
  • 200 g varkensnet
  • 100 g Boter
  • 3 teentjes Knoflook
  • Zout
  • Peper

Aardappel

  • 400 g Aardappelen vastkokend
  • Olijfolie
  • 2 dl Kippenbouillon

Kefta

  • 100 g Ui
  • 0,5 bosje Koriander
  • 1 mespunt Ras el Hanout
  • 300 g lamsfilet
  • 50 g Bloem
  • 2 stuks Ei geklopt
  • 100 g Broodkruim
  • Zonnebloemolie om te frituren

Paprikaterrine

  • 4 stuks gele paprika
  • 4 stuks rode paprika
  • 4 stuks rode puntpaprika
  • 2 dl Kippenbouillion
  • 2 g Agar agar
  • 2 g Gelatine
  • 1 stuks Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 takje Tijm
  • 200 g tomaten concassee
  • Chilipeper
  • Zout

Paprika coulis

  • 2 stuks rode paprika
  • 1 druppel Tabasco
  • 10 cl Kippenfond
  • Zout

Instructies
 

Lamsvlees

  • Snijd het lamsvlees van het zadel, Bewaar het haasje, de longhaas en de afsnijdsels. Verwijder de huid en het vet. Snijd de filets van het vlees, laat ze heel en leg deze apart.

Korianderpesto

  • Doe de koriander met het citroensap en de olijfolie in een blender en maal fijn. Smeer de lamsfilets aan 2 kanten in met de pesto. Wikkel de filets dan in het varkensnet.

Kefta

  • Hak de ui fijn en zweet aan in wat olie, zet dan weg om af te koelen. Hak de korianderblaadjes fijn. Maak gehakt van de restanten van het zadelvlees. Voeg de ui en koriander toe. Meng goed en voeg de ras el hanout, zout en peper toe en meng weer goed. Vorm er gelijke balletjes van ter grootte van een bitterbal. Zet weg in de koelkast voor minstens 30 minuten.
  • Doe bloem, eiwit en broodkruimels in aparte schalen of borden en rol er vervolgens de balletjes doorheen. Doe dit twee keer. Zet ze dan weer in de koelkast.

Paprikaterrine

  • Rooster en ontvel alle paprika's. Haal de pitjes eruit. Snijd de puntpaprika's in stukjes en doe in de thermomixer. Draai fijn. Voeg kippenbouillon toe, agar agar en laat 10 minuten draaien op stand 4, temperatuur 100ºC. Laat dan wat afkoelen en roer er de gelatine doorheen. Stort dan uit in een vorm om een laagje van 1 cm te krijgen. Laat dit uitharden.
  • Haal uit de overige paprika's vierkante plakjes van 1x1 cm met een uitstekertje. Leg ze per kleur apart.
  • Leg op de uitgeharde paprikagelei de plakjes paprika geel en rood in een ruitpatroon. Snijd van de plak rechthoekige plakken.

Paprikacoulis

  • Doe de puntpaprikastukjes in een blender en draai tot puree. Voeg wat kippenbouillon en tabasco toe en laat in een pannetje inkoken tot een stroperig sausje. Doe in een spuitfles en zet apart.

Frituren van de kefta's

  • Verhit olie tot 170ºC en frituur de kefta's hierin tot ze mooi egaal bruin zien.

Bakken van het vlees

  • Doe boter en gekneusde knoflook in een koekenpan en verwarm tot de boter schuimt. Doe de lamsfilets hierin en bak ze tot ze rose zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Arroseer tijdens het bakken veelvuldig met de boter.

Opmaak

  • Snijd het lamsvlees in rechthoekige stukken en leg op de borden. Ernaast de paprikaterrines met een streek paprikacoulis. Leg het gefrituurde keftaballetje op het bord.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept