Lamszadel rouleau met kip

Gang Hoofdgerecht vlees
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

Lam

  • 1200 g Lamszadel Lamsfilet van het zadel
  • 12 Zout
  • 4 Suiker

Vulling

  • 150 g Kipfilet
  • 300 g Crème fraiche
  • Zout
  • Peper
  • 25 g Knoflookpuree
  • 20 g Basilicumpuree
  • 5 g Pistachenoten
  • 10 vel Filodeeg
  • 60 g Boter. geklaard

Instructies
 

Vlees

  • Snijd de filets van het zadel in mooie plakken. Kruid met 10 g zout en 3 g suiker per kilo gedurende 14 minuten. Droog op keukenpapier en snijd in porties van 120 g. Rol in plastic folie, doe in een vacumeerzak en trek vacuum. Doe in een warmwaterbad van 56 graden voor een uur. Koel daarna snel af in ijswater en berg op in de koelkast tot verder gebruik.

Vulling

  • Meng de kipfilet in een keukenmachine of blender met de helft van de creme fraiche. Haal dan uit de keukenmachine en zet een metalen kom in ijs. Roer er dan de rest van de creme faiche door en zet onmiddellijk in de koelkast. Maak de knoflook schoon en verwijder de stam. Blancheer 3 minuten en doe in de blender op hoge snelheid om een zachte puree te verkrijgen.
  • Kook de basilicum in gezouten water. Laat dan snel afkoelen in ijswater. Knijp uit. Mix het in de blender en haal door een fijne zeef. Zet weg in de koelkast.
  • Haal dan alle ingredienten weer uit de koelkast en meng goed door elkaar. Voeg de pistachenoten toe en maak op smaak. Zet dan weer koel weg.

Afmaken

  • Pak het vlees uit de koelkast en haal uit de vacuumzak. Dep het droog met keukenpapier. Braad het in boter/olie melange even kort om goed te laten drogen en zet dan weer weg in de koeling. Leg twee vellen filodeeg op een snijplank en smeer ielder vel licht in met geklaarde boter.
  • Leg hier 17 g vulling bovenop. Leg hierop het vlees. Vouw de uiteinden in en rol het deeg op. Pak het geheel nog in een extra vel filodeeg, bestreken met geklaarde boter, in. Bak het in de koekenpan met olie en boter om kleur te geven. Op deze manier kan dit in folie verpakt tot 3 dagen in de koeling bewaard worden.
  • Bak het in de oven op 180ºC. 8 min rosé, 12 min medium en 18 min well done.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept