Kruimeltaart van rabarber en aardbei

Gang Nagerecht
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg Rabarber
  • 200 g Aardbei
  • 150 g Bloem
  • 100 g Suiker
  • 150 g Boter
  • 100 ml Crème fraiche

Instructies
 

  • Dit is een heel eenvoudig nagerecht dat warm of lauw wordt opgediend. Je kunt het varieeren met allerlei ander seizoensfruit, zoals appels, peren, perziken etc.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de rabarber en snijd hem in grove stukken. Spoel de aardbeien af onder de koude kraan en haal daarna het kroontje eraf. Snijd ze doormidden. Doe de rabarber en de aardbeien in een ovenvaste schaal of bakblik. Strooi er de suiker over en meng het even door elkaar.
  • Doe voor het kruimeldeeg alle ingredienten in een kom. Snijd met een mes de boter in kleine stukjes en verkruimel de boter samen met het meel en de suiker tot je de structuur krijgt van broodkruim. Dan moet je stoppen, anders wordt het een glad deeg. Strooi het kruimeldeeg dan over de rabarber en aardbeien en zet ongeveer 40 minuten in de oven, als hij mooi bruin gekleurd is, is hij goed. Controleer af en toe of het goed gaat.
  • Dien op in mooi gesneden stukjes met crème fraiche of slagroom. Garneer met wat verse aardbeien die je even in de suikerstroop doopt. Als je hebt, suikerstroop getrokken van lavendel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept