Kreeftenfond

Gang Bouillons
Keuken Frans

Ingrediënten
  

Kreeft

  • 500 g gekneusde kreeft
  • 3 cl Olijfolie of boter

Kruiden

  • 100 g ui
  • 150 g wortel
  • 100 g sjalotjes
  • 75 g bleekselderij
  • 6 stuks tomaten concassee
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 stuks Bouquet garni tijm, laurier, rozemarijn, basilicumsteeltjes, dragon
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cl cognac
  • 8 cl witte wijn
  • 1,25 l visbouillon
  • naar smaak zeezout
  • naar smaak espelette peper

Instructies
 

  • Schil, was en snijd de groenten in brunoise en zweet met boter of olie. Voeg de geplette kreeftenlichamen toe en bak nog eens 6 minuten. Voeg de tomatenpuree toe. Flambeer met cognac en voeg de witte wijn toe. Reduceer tot de helft. Voeg de tomatencomcassée toe. Giet de visbouillon of het water erbij. Breng licht op smaak en laat gedurende 1 uur langzaam sudderen. Giet door een fijne zeef. Bewaren op een gekoelde plaats.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept