Konijn in trappist

Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 jong konijntje
  • 3 el bloem
  • 2 klontjes boter
  • 2 ajuinen in schijfjes
  • 1 flesje trappistenbier
  • 150 ml witte kalfsfond
  • 100 g bruine kalfsfond
  • 1 kruidenboeketje peterselie, tijm, laurier
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst besmeerd met mosterd
  • 300 g spruitjes
  • 150 g gerookt spek in dunne reepjes

Instructies
 

Konijn

  • Haal de achterbillen van het konijn. Snijd de kop eraf en haal de niertjes en lever uit de borstkas. Snijd de rest van het konijn in grote stukken.
  • Doe de bloem in een schaaltje en doe er een snuifje peper en zout bij. Haal de stukken konijn door de bloem en kleur aan in een pan met een klontje boter. Haal het vlees uit de pan wanneer het een mooi bruin kleurtje heeft en doe het in een grote kookpot met stevige bodem.
  • Smelt een extra klontje boter in de pan en kleur hierin de ajuin aan. Doe de ajuin bij het konijn en giet het flesje bier erbij. Doe de witte en bruine kalfsfond en het kruidenboeketje erbij. Leg het brood erop. Zet het deksel op de kookpot en laat een dik uur sudderen op een middelhoog vuur.

Spruitjes

  • Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en spoel af onder koud stromend water. Kook de spruitjes gaar in licht gezouten water. Giet de spruitjes af en bak ze aan in de pan met een klontje boter en de spekreepjes. Kruid af met peper en zout.

Serveren

  • Verdeel het konijn over voorverwarmde borden, overgiet met een beetje saus en serveer samen met de spruitjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept