Eenvoudige paddenstoelensoep

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 5 stuks sjalotten in kwarten
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 4 takjes tijm blaadjes geplukt
  • 300 g kastanjechampignons in plakjes
  • 125 ml sherry
  • 50 g gedroogde porcini eekhoorntjesbrood geweekt in 150 ml heet water
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 100 g slagroom
  • zwarte truffel
  • getoast brood

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de sjalotten met de knoflook en de helft van de tijm toe en schep 5 min. om tot ze glazig en geurig zijn. Voeg de champignons toe en draai het vuur wat hoger. Schep ze op middelhoog vuur 8-10 min. om tot ze gaar zijn en licht kleuren.
  • Voeg de sherry toe en laat de soep in ± 2 min. met eenderde inkoken. Voeg de porcini met het weekwater en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 45 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in kommen, sprenkel de slagroom erover en schaaf er evt. wat truffel over. Garneer met de rest van de tijm en serveer met toast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept