Kokoscurry met rundvlees en aubergines
Ingrediënten
Rundvlees
- 3 el plantaardige olie
- 3,5 el groene currypasta
- 600 ml Kokosmelk
- 500 g runderborststuk in dunne plakjes
- 2,5 el Vissaus
- 2 el tafelsuiker
- 10-12 stuks Thaise aubergines in kwarten
- 5 stuks rode Spaanse pepers in de lengte diagonaalplakjes
- 2 handenvol zoete basilicum
Serveren
- 500 g gekookte rijstvermicelli
- 250 g taugé
- 300 g waterspinazie fijngesneden en geblancheerd
- 3-4 stuks hardgekookte eieren gehalveerd
Instructies
- Verhit de olie in een wok op matig vuur en bak de groene currypasta 1-2 minuten tot hij flink geurt. Giet er 250 ml kokosmelk bij en kook het mengsel 2-3 minuten, tot de melk dik begint te worden en de olie boven komt drijven. Voeg het vlees toe, blijf 4 minuten roeren, giet er 475 ml water bij en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en blijf ongeveer 20 minuten regelmatig roeren.
- Voeg de vissaus en suiker toe. en laat 5 minuten koken. Doe er de aubergines en pepertjes bij, breng ze aan de kook en laat ze 5 minuten koken. Roer er de basilicumblaadjes door en zet de pan van het vuur.
- Serveer de curry met de gekookte vermicelli, taugé, waterspinazie en hardgekookte eieren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!