Goudse moppen
Ingrediënten
- 125 g Basterdsuiker, wit
- 200 g Boter zacht
- 1 stuks Eidooier
- 10 g Citroenschil geraspt
- 3 g Zout
- 100 g Bloem zeeuwse
- 150 g Patentbloem
- suiker fijne
Instructies
- Meng de basterdsuiker met de boter, eidooier, gerasapte citroenschil en het zout en kneed de beide soorten bloem erdoor en vorm er een bol van. Verpak het deeg in palsticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg met de handen uit op een met fijne kristalsuiker bestrooid werkblad tot rollen van 3,5 cm rond. Snijd de rollen in plakjes van 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in een voor verwarmde oven van 170 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!