Glaceren van groenten
Ingrediënten
- 450 gram Carrots geschild en in gelijke stukken gesneden
- 5 gram Butter
- 5 gram Sugar
- water of bouillon voldoende om de groente te bedekken
- 1 tl White wine vinegar
- 1 el Parsley fijn gehakt
- 1 tl Zout
Instructies
- We gebruiken hier worteltjes, maar je kunt dit doen met alle harde groentes. Leg de worteltjes op de bodem van een pan met de gesmolten boter en draai even rond om alles goed te verdelen. Voeg suiker toe en voldoende water of bouillon om de groente te bedekken. Beweeg de pan af en toe tijdens het koken. Wanneer het vocht bijna verdampt is, moeten de groentes mooi gaar van buiten zijn, maar van binnen nog beet hebben. Zijn ze nog te hard, voeg dan nog wat vocht toe. Wanneer de groente gaat karamelliseren, moet je een paar druppels azijn en wat vocht toevoegen.
- Als de gaarheid (de cuisson) goed is, voeg dan wat gehakte kruiden bij de groentes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!