Gevulde champignons
Ingrediënten
Champignons
- 10 stuks Champignons medium
Vulling
- 100 g Paddenstoelen Mengeling van wat voorradig is
- 0,5 stuks Sjalot
- 30 g Boter
- 1 takje Peterselie
- 30 g Kaas Oude kaas
Instructies
Champignons
- Snijd van elke champignon de steel af en hol uit met een meloenboortje.
Vulling
- Snijd de sjalotjes fijn en bak ze op laag vuur tot ze mooi glazig zijn, maar niet bruin. Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje. Snijd ze dan in stukjes. Doe boter in de koekenpan met een geplette teen knoflook en een paar takjes tijm. Wanneer de boter bruist doe je de paddestoelen erbij. Laat bakken tot ze bruin zijn. Haal dan de knoflook en de tijm uit de pan. Doe het mengsel samen met de gebakken sjalotjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Meng de peterselie door het mengsel. Breng op smaak.
Afmaken
- ]Vul de uitgeholde champignons met de vulling. Strooi er de geraspte kaas over en zet in de op 180°C voorverwarmde oven. Bak 15 minuten of tot de kaas gesmolten en bruin is. Serveer het liefst warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!