Gesmoorde scheermessen met knoflook en granaatappel
Ingrediënten
- 300 g scheermessen
- 3 el Olijfolie
- 2 tenen Knoflook plakjes
- 3 el Peterselie platte, fijngehakt
- 100 ml medium dry sherry
- 200 g Lamsoren
Instructies
- Spoel de scheermessen af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Hak de rode ui fijn en leg in de vinaigrette.
- Verwarm wat olijfolie in een sauteerpan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.
- Leg de scheermessen in de pan en strooi de peterselie erover. Schenk de sherry erover en smoor de scheermessen 3-4 minuten tot ze allemaal openstaan. Laat het vocht verdampen.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsoren in 2-3 minuten beetgaar. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
- Verdeel de lamsoren over de borden en leg de scheermessen erop. Schep de jus met plakjes knoflook erop. Bestrooi de scheermessen met de rode ui en granaatappelpitjes en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!