Funghi trifolati
Gesauteerde paddenstoelen met knoflook en peterselie
Ingrediënten
- 2 teentjes Knoflook grof gehakt
- Olijfolie
- 500 g Paddenstoelen gemengd en in plakjes gesneden
- 50 ml Witte wijn
- 2 el bladpeterselie grof gehakt
- Zout
- Peper
Instructies
- Fruit de knoflook in de olijfolie in een grote koekenpan tot hij begint te kleuren. Doe er dan de paddenstoelen bij, alleen de bodem bedekken zodat alle paddenstoelen in aanraking met de bodem van de pan komen en niet bovenop elkaar liggen. Bak ze op hoog vuur tot ze licht gekleurd zijn.
- Haal ze uit de pan en voeg een nieuwe lading toe, eventueel nog wat olijfolie erbij doen. Herhaal dit proces tot alle paddenstoelen zijn gebakken.
- Doe alle paddenstoelen terug in de pan op hoog vuur en blus af met de witte wijn. Laat even inkoken, zet het vuur uit en meng er de peterselie door. Breng op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!