Gepocheerde rogvleugel met kappertjes en beurre blanc

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 roggevleugels
  • 3 dl fisfond
  • peper
  • zout
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl witte wijnazijn
  • 2 dl water
  • 1 sjalot
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 scheutje room
  • 60 g appelkappers
  • 150 g boter

Instructies
 

gepocheerde rog

  • Verwarm de visfumet.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kruid de vis aan beide kanten met peper en zout. Leg de vleugels in de ovenschaal.
  • Giet er de visfumet over. Leg er enkele takjes tijm bij. Verdeel een paar klontjes boter over de vis.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de vis ongeveer 20 minuten pocheren in de voorverwarmde oven. Controleer of de vis klaar is door erin te prikken.

Beurre blanc

  • Breng in een steelpan de witte wijn, de witte wijnazijn en het water aan de kook voor de ‘reductie’.
  • Pel de sjalot en snijd in halve ringen. Doe de sjalot bij het vocht en kruid met peper, zout, een takje tijm en een blaadje laurier. Laat inkoken.
  • Zeef de reductie en zet ze weer op het vuur. Laat verder inkoken. Doe er een scheutje room bij.
  • Verwijder de steeltjes en hak de kappertjes fijn.
  • Snijd de koude boter in blokjes en roer ze met een garde door de reductie tot het een mooie, lichtgebonden saus wordt. Kruid met peper en zout. Doe er de gesnipperde kappertjes bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept