Gepocheerde peren met laurierblad, honing en ciderazijn
Ingrediënten
- 4 poires mûres
- 25 Cl de vinaigre de noix
- 200 G de miel liquide
- 1 Stokje cannelle
- 1 Stick réglisse écrasé
- 3 Blaadjes Laurier
- 5 Korrels poivre noir
- 50 G de cerneaux de noix
- 3 Plakjes pain d'épices
- 4 Lepel EL de ricotta ou de fromage blanc
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150ºC.
- Giet de walnootazijn en 20 cl water in een pan, voeg de honing, kaneel, zoethout, laurier en peper toe. Meng, breng aan de kook en kook gedurende 3 minuten om de zuurgraad te verwijderen.
- Was en schil de peren zonder ze in stukken te snijden. Dompel ze in het azijnmengsel en laat 20 minuten sudderen. Verwijder de peren, zet dan apart op een bord.
- Dompel de noten in het azijnmengsel en kook 5 minuten om een stroperige saus te krijgen. Giet over de peren en laat afkoelen.
- Droog de peperkoekplakjes 10 tot 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en verkruimel ze.
- Serveer peren met een quenelle van ricotta of witte kaas en bedek met peperkoekkruimels.
nb
- Je kunt recept variëren volgens je eigen smaak door de notenazijn te vervangen door cider azijn en het zoethout met 2 stuks steranijs. De peren zijn heerlijk met dikke room, vanille-ijs of zelfs gerijpte kaas. Dit gerecht kan koud gegeten worden. Wees voorzichtig, de noten niet langer laten marineren dan 3-4 uur: anders worden ze vol met azijn en dan worden ze bitter en zeer zuur. Als je dit gerecht van tevoren bereidt, haal dan de peren uit de siroop.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!