Geglaceerde asperges

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks asperges witte en dikke
  • 50 g Boter
  • 5 blaadjes Salie
  • 20 cl Bouillon groente- of kippenbouillon

Instructies
 

  • Schil de asperges goed en snijd het onderste, houterige stuk af. Blancheer de asperges tot je er makkelijk met een mesje in kunt prikken. Laat dan snel afkoelen in ijswater. Droog ze af met keukenpapier en leg opzij.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat boter smelten. Leg als de boter is gesmolten en gaat bruisen de asperges in de pan. Doe de gesneden salieblaadjes erbij, zodat de smaak in de boter trekt. Laat zachtjes gaan, zodat ze een beetje bruin worden. Giet er wat bouillon bij en laat het vocht verdampen. Als de asperges gaan glanzen en rondom een beetje bruin gebakken zijn, uit de pan halen en serveren. Serveer eventueel met de boter of een Hollandaise saus, leg wat groene kruiden of bloemetjes op het bord.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept