Financiers met citroencrème en limoen

Gang Patisserie
Porties 40

Ingrediënten
  

  • 300 g Amandelmeel
  • 600 g Poedersuiker
  • 200 g Bloem
  • 250 g Eiwit
  • 25 g Invertsuiker
  • 250 g Citroensap
  • 250 g suiker
  • 310 g Ei
  • 25 g Custard poeder
  • 5 g Gelatine
  • 250 g Boter in stukjes
  • 5 g Limoenschil

Instructies
 

Deeg

  • Maak van de boter een beurre noisette. Meng het amandelmeel, poedersuiker, bloem, invertsuiker en eiwitten.
  • Meng dan met de beurre noisette op 55 graden.
  • Doe in een spuizak en vul de financiervormpjes met het mengsel.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak ze in 12 minuten.

Citroencrème

  • Leg de gelatine in het water.
  • Verwarm het citroensap.
  • Meng suiker en eieren goed en voeg dan de custardpoeder erbij.
  • Zet op het vuur en breng langzaam aan de kook voor enkele minuten. Voeg de uitgeknepen gelatine erbij, meng de boter erdoor en laat afkoelen. Doe het afgekoelde mengsel dan in een spuitzak.
  • Spuit voor het serveren bolletjes crème op de financiers en maak af met de zestes van limoen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept