Noord Italië

 

Eierpastadeeg

Keuken Italiaans
Porties 400 gram

Ingrediënten
  

  • 250 g Bloem "00" or T65
  • 80 g Eieren
  • 60 g eigelen
  • 2 g Zout

Instructies
 

  • Meng de bloem met het zout. Leg de bloem (niet alle bloem, houd wat apart) in een ring op het werkvlak en doe hierin de eidooiers en hele eieren.
  • Meng voorzichtig de bloem met de eieren, steeds een beetje meel meenemen terwijl je met een vork of je vingers ronddraait. Op het laatst zie je of je voldoende bloem hebt of er wat bij moet doen van de achtergehouden bloem. Als het te droog is, doe je er een scheutje water bij.
  • Kneed het deeg dan goed door tot een soepel deeg. Dit duurt 5 tot 10 minuten. Leg het dan weg in plastic folie, minstens 30 minuten.
  • Snijd het deeg dan in kleinere porties zodat het door de pastamachine kan. Je kunt het ook met een deegroller uitrollen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept