Eetbare stenen
Ingrediënten
- 60 g Kaolin
- 70 g Bouillon
- 30 g Suiker
Instructies
- Klei-aardappeltjes:
- Kook krielaardappeltjes in gezouten water beetgaar.
- Maak van 60 gram kaolin, 70 gram bouillon (koud) en 30 gram suiker een papje.
- Haal de drooggedepte aardappeltjes door het beslag en laat vervolgens drogen op circa 70° Celsius.
- Strooi wat smaakstof over de aardappel voordat je deze laat drogen (zout, lijnzaadjes, sesamzaadjes)
- Voeg inktvisinkt toe aan het beslag voor grijze ‘kiezelstenen’.
- Borstel wat kleurstof over de kaolin om ‘kwarteleitjes’ te krijgen. (Eerst de aardappeltjes iets laten aandrogen en daarna de kleurstof erover borstelen.)
- Smelt 55 gram chocolade en meng met 20 gram kaolin en 10 gram suiker (kan gewoon met de hand of een lepel).
- Laat aandrogen tot grove chocoladekiezels.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!